26/09/2017

Moartea căprioarei, răzbunată

Un bărbat din comuna Josenii Bârgăului este cercetat în stare de libertate pentru braconaj după ce în locuinţa lui au fost găsite pieile a doi căpriori şi a unui iepure, împuşcaţi fără autorizaţie, dar şi carnea celor trei animale.  

Grigore L. a împuşcat un căprior în cursul săptămânii trecute, iar celelalte animale în luna februarie folosind câini şi capcane, dar poliţiştii şi inspectorii silvici de la Inspectoratul de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj au aflat abia în acest sfârşit de săptămână despre faptele lui.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Claudia Creţa, a informat, luni, printr-un comunicat, că poliţiştii de la Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei de la Postul de  Poliţie Josenii Bârgăului şi personal ITRSV Cluj Napoca, au descins la locuinţa bărbatului din Josenii Bîrgăului unde au găsit două piei de căprior, o piele de iepure, precum şi carne de vânat.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că un căprior mascul a fost capturat în seara zilei de 5 martie a.c., iepurele şi celălalt căprior au fost capturaţi în urmă cu circa trei săptămâni folosindu-se de câini şi capcane. Pieile şi carnea au fost ridicate”, a spus Creţa.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru braconaj cinegetic şi transportul vânatului dobândit în mod ilegal.