20/08/2017

Scandalul biletelor aruncate la BINGO METROPOLIS, revine

 

Povestea cu biletele de la Bingo Metropolis aruncate în diferite locuri din ţară continuă. Angajaţii unei agenţii Bingo Matropolis din Satu-Mare, lasă de înţeles că ştiu de matrapazlâcurile care se fac.

Persoane care joacă topuri întregi de bilete şi nu doar ocazional câte un carton, şi care, astfel, au mai multe şanse de câştig, povestesc că în ziua de 9 octombrie s-au deplasat la sediul agenţiei din Satu Mare al firmei Bingo Metropolis, unde au avut discuţii cu angajaţii de acolo. Astfel, Margareta Tătar şi Marin Horgoş, două din aceste persoane, arată că agenta de vânzări prin care jucau ei topurile în grup, Margareta Butican, i-a spus directoarei agenţiei, Violeta Matei, că doresc să depună două topuri din cele opt pe care le-au completat, la agenţia de la Baia Mare, deoarece aceasta a discutat cu directorul regional, un anume Marin, din Bistriţa care a promis că va vorbi cu directorul din Baia Mare ca să le primească topurile. Directoarea Violeta Matei le-a spus că nu are rost să le ducă la Baia Mare, deoarece îl cunoaşte pe director, a fost colegă cu el, şi pot fi siguri că indiferent ce le promite, de îndată ce vor ieşi pe uşă va arunca topurile. Ţinând cont de sfatul primit de la directoarea Matei Violeta, să nu ducă topurile în alte judeţe, deoarece nu vor ajunge unde trebuie, le-au depus la Satu-Mare.

Un alt aspect al scandalului este cel al modului de completare. Având în vedere că multe persoane joacă sute de bilete, şi-au achiziţionat ştampile cu numele, oraşul şi numărul de telefon, tocmai pentru a nu fi nevoite să scrie cu pixul de fiecare dată pe toate cartoanele. Oamenii mai povestesc că atunci când au început să joace în grup la topuri, personalul agenţiei din Satu Mare i-a sfătuit să nu folosească ştampile ca să nu se ştie că au topuri, ci să le scrie cu mâna. Astfel, în mai multe rânduri au fost nevoiţi să completeze sute de bilete cu pixul. Probabil, afirmă oamenii, personalul de la Bingo Metropolis Bistriţa şi de la toate agenţiile din ţară au cunoştinţa de reguli interne legate de topuri, pe care jucătorii nu le cunosc. Dar culmea, nu le cunosc nici agenţii de vânzări.

Presa a scos la iveală pe larg şi a prezentat povestea unor bilete de Bingo aruncate şi găsite în localitatea Hareţ din judeţul Vrancea, pe digul care face legătura între Brăila şi Galaţi, dar şi la periferia oraşului Constanţa. Reprezentanţii firmei care organizează jocul de Bingo la Antena 1, din Bistriţa, au declarat că nu este vorba despre aruncarea biletelor. Astfel, oficiali ai firmei din Bistriţa, respectiv directorul de marketing Ioan Bradea, spune că după joc, biletele au fost puse în baloţi. Aceştia au fost încărcaţi într-un camion care trebuia să îi transporte la topitorie, undeva în judeţul Bacău. Pe drum însă, camionul a avut un accident şi s-a răsturnat şi astfel au fost împrăştiate biletele în Vrancea. Referitor la cele semnalate privind aruncarea unor baloturi cu bilete în judeţele Brăila, Galaţi şi Constanţa, Ioan Bradea afirmă că nu are cunoştinţă despre un asemenea fapt.

Vom reveni.