Elevii bistrițeni sunt bine pregătiți și la disciplinele Istorie și Geografie

Inspectoratul Școlar General Bistrița-Năsăud a remis presei un comunicat prin care face publice rezultatele obținute de elevii bistrițeni la disciplinele Istorie și Geografie.

La olimpiada de Istorie au participat 9 elevi. În urma punctajului obținut județul Bistrița-Năsăud s-a clasat pe locul 17 din 41. La Geografie au participat alți 6 elevi, dintre care 4 au obtinut punctaje mai mari de 75 de puncte din 100.

La specializarea Socio-Umane, rezultatele au fost modeste, nici un elev nereușind performanța unui punctaj mai mare de 75 de puncte. Majoritatea elevilor premiați provin de la Colegiile Naționale Andrei Mureșanu și Liviu Rebreanu.

Astfel, Raul Gălan a luat premiul I cu un punctaj de 97,50 la disciplina Istorie. El este elev al Colegiului Național Andrei Mureșanu. Iulia Gâvan (Colegiul Național Liviu Rebreanu) a obținut o mențiune cu un punctaj de 93,50 tot la Istorie. Andrei Mate (Colegiul Național Liviu Rebreanu) a obținut tot o mențiune cu 88,0 puncte la Istorie, iar Ruxandra Sion (Colegiul Național Liviu Rebreanu) a obțiunt la disciplina Geografie premiul special cu 83,50 de puncte. Olimpiada de Istorie s-a desfășurat la Alba Iulia, iar cea de Geografie la Timișoara.

 

Leave a comment