Categories
Bistrita Comunitate

24 mai, ora 14.00 ! dezbatere publică privind „Planul de Acțiune privind Energia Durabilă în municipiul Bistrița”

Bistrițenii sunt invitați să participe mâine, 24 mai 2011, de la ora 14.00, în sala de ședințe a Consiliului Local al municipiului Bistrița ! Piața Centrală, nr. 6 ! la dezbaterea publică cu titlul „Plan de Acțiune privind Energia Durabilă în municipiul Bistrița”.
Obiectivul principal al întâlnirii este acela de a stabili modul în care municipiul Bistrița își va realiza obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 cu 20% până în 2020, pe raza sa administrativă, prin acțiuni de eficiență energetică și energie regenerabilă, pe următoarele domenii principale de acțiune: clădiri, iluminat public, transport, producție locală de energie din resurse regenerabile.
Măsurile valoroase vor fi cuprinse în documentul cu titlul „Plan de acțiune privind energia durabilă în municipiul Bistrița” și pot fi sprijinite financiar prin intermediul inițiativei europene „Convenția Primarilor”, structură la care municipiul Bistrița a aderat alături de alte 2000 de administrații locale din Europa.
Întâlnirea va reuni reprezentanți atât ai furnizorilor, cât și ai consumatorilor finali de energie, ai societății civile, ai factorilor politici de decizie, pe care Primăria municipiului Bistrița îi invită să sprijine elaborarea și implementarea PAED.
Menționăm că pe site-ul oficial al primăriei www.primariabistrița.ro este afișată o propunere pentru Planul de acțiune privind Energia Durabilă în municipiul Bistrița, care, după completările și modificările aduse în urma dezbaterii publice, va fi adoptată prin hotărâre a Consiliului Local al municipiului Bistrița și transmisă apoi Biroului oficial european „Convenția Primarilor”.

Leave a Reply