25/09/2017

24 mai, ora 14.00 – dezbatere publică privind „Planul de Acţiune privind Energia Durabilă în municipiul Bistriţa”

Bistriţenii sunt invitaţi să participe mâine, 24 mai 2011, de la ora 14.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Bistriţa – Piaţa Centrală, nr. 6 – la dezbaterea publică cu titlul „Plan de Acţiune privind Energia Durabilă în municipiul Bistriţa”.
Obiectivul principal al întâlnirii este acela de a stabili modul în care municipiul Bistriţa îşi va realiza obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 cu 20% până în 2020, pe raza sa administrativă, prin acţiuni de eficienţă energetică şi energie regenerabilă, pe următoarele domenii principale de acţiune: clădiri, iluminat public, transport, producţie locală de energie din resurse regenerabile.
Măsurile valoroase vor fi cuprinse în documentul cu titlul „Plan de acţiune privind energia durabilă în municipiul Bistriţa” şi pot fi sprijinite financiar prin intermediul iniţiativei europene „Convenţia Primarilor”, structură la care municipiul Bistriţa a aderat alături de alte 2000 de administraţii locale din Europa.
Întâlnirea va reuni reprezentanţi atât ai furnizorilor, cât şi ai consumatorilor finali de energie, ai societăţii civile, ai factorilor politici de decizie, pe care Primăria municipiului Bistriţa îi invită să sprijine elaborarea şi implementarea PAED.
Menţionăm că pe site-ul oficial al primăriei www.primariabistriţa.ro este afişată o propunere pentru Planul de acţiune privind Energia Durabilă în municipiul Bistriţa, care, după completările şi modificările aduse în urma dezbaterii publice, va fi adoptată prin hotărâre a Consiliului Local al municipiului Bistriţa şi transmisă apoi Biroului oficial european „Convenţia Primarilor”.