Din manualul bunului racolator (pardon, negociator): intimidează, cumpără, șantajează!

Plenul Senatul și-a început săptămâna cu dezbaterile pe marginea moțiunii simple “Politica externă este a României, nu a PDL”, inițiată de senatorii PSD și PNL. Uniunea Social Liberală îi solicită premierului Emil Boc, în textul moțiunii, să blocheze dezbaterea proiectului de lege privind votul prin corespondență pentru românii din afara granițelor, “până la finalizarea dialogului pe această temă cu toate partidele politice parlamentare și cu instituțiile internaționale specializate”. Adică până la Paștele cailor, ca orice alte proiecte de reformare a Statului român care le-ar lua politicienilor de cumetrie ciolanul de la gură ! proiecte care zac, nediscutate, în Parlament. Unde sunt legile de modificare a Constituției conform voinței exprimate de către alegători la referendumurile din 2009?

M-am lămurit: șantajul este strategia USL de câștigare a majorității Parlamentare. Bine c-a deschis gura Victor „Cârlanul” Ponta să mă lămurească de ce și-a găsit senatorul PD-L drumul către DNA: „Era posibil ca astăzi să se schimbe majoritatea în Senat. DNA are un calendar politic”. Miza creării unei „majorități” azi era moțiunea anti-vot prin corespondență (pardon, împotriva lui Baconshi). Prin intermediul moțiunii, așa-zisa Opoziție speră să stopeze proiectulul legislativ privind votul prin corespondență, să pună o talpă prezentării în Parlament a unui plan de acțiuni pentru ridicarea MCV, precum și prezentării unei strategii în vederea ridicării restricțiilor de pe piața muncii europene și a unor acțiuni pentru ridicarea vizelor pentru călătoriile în Statele Unite ale Americii. Deci, ca de obicei, dacă nu este vorba despre suspendarea lui Traian Băsescu, nu sunt lucruri bune pentru țară și cetățenii acesteia. În toată această scălâmbăială politicianistă, mai rămâne, totuși, de stabilit cam care anume ar fi miza pentru care trecutul de fruntaș țărănist l-ar mâna către partidul turnătorului Dan Voiculescu pe senatorul PD-L Șerban Rădulescu. Că, după modelul Mircea-Marius Banias și Vasile Nistor (cel mai bogat senator băcăuan), se pare că bogăția obținută ilicit și prezervarea/protejarea acesteia ar cam fi criteriul pe care-l aleg cei care trec de la PDL în barca turnătorului PC Dan Voiculescu. Oricum, bag seamă, acțiunea DNA de azi este privită (declarativ, de către liderii USL) ca un semnal pentru stoparea „transferurilor” în această adevărată Ligă a lui Mitică în care s-a transformat Parlamentul României. Cică „aleșii” PDL care intenționau să treacă în tabăra așa-zisei opoziții au lăsat-o mai moale, fapt ce a anulat anunțarea „Victoriei” USL: obținerea majorității în Senat. Uite așa, cică, senatorul Șerban Rădulescu , care trebuia să-și anunțe înscrierea în PC, a renunțat la acest „transfer”. „Senatorul Rădulescu nu mai este acum un obiectiv ” (deh, obișnuința muncii cu Securitatea!), au declarat pentru „Jurnalul Național” surse din USL. Renunțarea lui Rădulescu, care, conform înțelegerilor, trebuia luni la prânz să-și anunțe plecarea din PDL și trecerea la USL, nu a blocat discuțiile așa-zisei opoziții cu alți parlamentari ai puterii care ar fi amabili să treacă la USL. Doar că „rezultatele” se amână pe săptămâna viitoare. De aceea aș vrea și eu să știu: cine răspunde (din cadrul conducerii PDL) pentru primirea în colegii eligibile a tot felul de traseiști (iubesc trădarea, dar nu și pe trădători) și care este scopul întemeierii de partide politice în România din moment ce „spuma” candidaților se adună din același bazin al traseiștilor?

Referințe: Cine este Mircea-Marius Banias?, Secretarul general al MAI, Laurențiu Mironescu, demis din funcție, Liderii USL acuză Puterea că folosește DNA ca instrument politic, Băsescu: I-am spus premierului că vor pierde majoritatea. Văd că așteaptă s-o piardă. Și el și PDL, Pe aripile Vântului și doctrina ciolanului.

 

Leave a comment