Prefectul de Covasna: Prințul Charles a subliniat importanța păstrării tradițiilor locale

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat că prințul Charles a subliniat, la o întâlnire cu autoritățile, importanța păstrării tradițiilor locale și a culturii și a spus că va reveni în județ, dorind să viziteze, printre altele, Muzeul Național Secuiesc.

Gyorgy Ervin a spus, luni, într-o conferință de presă, că prințul de Wales a subliniat, la o întâlnire cu autoritățile care a avut loc la reședința sa din Valea Zălanului, importanța păstrării tradițiilor locale și a culturii.

“Poate din acest motiv se simte așa de bine prințul Charles la noi în județ, a și subliniat de mai multe ori cât de mult înseamnă pentru el că poate să vadă exact cum s-a trăit în mediul rural”, a spus Gyorgy Ervin.

În opinia acestuia, vizite precum cea a prințului Charles în județ sunt deosebit de importante și reprezintă un excelent prilej de publicitate pozitivă pentru această regiune a țării.

Prefectul a afirmat că moștenitorul coroanei britanice “este la curent” cu foarte multe probleme ale României și ale județului Covasna, fiind informat “probabil” în acest sens de contele Kálnoky.

Prefectul a adăugat că moștenitorul coroanei Marii Britanii a spus că va mai veni în Covasna și că dorește să viziteze și Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe.

Săptămana trecută, prințul s-a aflat într-o vizită privată în România, mergând în județele Mureș, Covasna și Harghita.

 

Leave a comment