Câinii ar putea avea în curând spații special amenajate în care să se plimbe nestingheriți

Foarte mulți locuitori ai municipiului Bistrița dețin animale de companie, în special câini, iar una dintre problemele principale cu care se confruntă aceștia este lipsa unor spații special amenajate pentru plimbarea câinilor, acest lucru generând nenumărate neplăceri atât pentru deținătorii de animale de companie, cât și pentru ceilalți cetățeni care frecventează parcurile și zonele de promenadă.

În prezent, animalele de companie sunt plimbate în parcurile din municipiul Bistrița sau pe spațiile verzi, fără a putea să li se asigure acestora mișcarea zilnică necesară, în condiții normale. În aceste condiții, primăria Bistrița vrea să amenajeze spații speciale pentru bistrițenii care vor să își scoată câinii la plimbare. Pentru început, reprezentanții Primăriei Bistrița s-au gândit să amenajeze trei spații împrejmuite. Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a identificat deja trei spații adecvate pentru amenajare locurilor speciale pentru câini. Este vorba despre Parcul din zona Ștefan cel Mare (lângă Podul Jelnei), Parcul municipal (în spațiul din apropierea fostei băi comunale, spațiu îngrădit de un gard viu, care nu are nicio destinație momentan) și un alt spațiu verde de pe Bulevardul Independenței, în spatele Bisericii „Sfânta Ana”.

Aceste spații vor fi semnalizate cu plăcuțe metalice cu mesajul “Spațiu special pentru câini” și pot fi amenajate și cu piese de mobilier speciale de stimulare a câinilor.

Amenajarea amplasamentelor, lucrările de întreținere și reparații menționate se vor face prin grija Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița, cu aportul Direcției Arhitectură și Dezvoltare Urbană, în termen de 6 luni, din fondurile bugetului local și alte fonduri legal constituite cu această destinație.

Consilierii locali care se vor reuni joi într-o ședință ordinară, vor trebui să decidă dacă sunt sau nu de acord cu acest proiect care prevede amenajarea unor spații adecvate pentru plimbarea câinilor.

Sursa foto: www.cozmic.com

Leave a comment