Expoziția “Realism Magic la Valea Vinului” va fi prezenată la Iași

Asociatia Culturala “Florica Dura” în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași, Editura Eikon din Cluj și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, organizează la Iași, sub egida ediției a XV -a  a Zilelor revistei “Convorbiri Literare”, evenimentul cultural “Realism Magic la Valea Vinului”.

În cadrul  acestui proiect care va debuta joi, 26 mai, ora 13, va avea loc o expoziție de artă plastică și lansarea unei mape cu cartoline. Locul de materializare a evenimentului este Muzeul Pogor, respectiv galeriile de artă “POD POGOR – FIUL”. Vor expune artiștii: Mircea Mocanu, Maria Gliga și Marian Coman.

Mapa cu cartoline conține reproduceri după lucrările artiștilor care au participat la ediția a IV-a a  Taberei Culturale “Realism magic” Valea Vinului – 2009, respectiv: Mircea Mocanu, Marian Coman, Maria Gliga, Liviu Soptelea, Florin Buciuleac, Georgiana Vrânceanu și Mihai Perca, o fotografie cu o parte dintre participanții taberei și o fotografie în care apar scriitorii ieșeni, Lucian Vasiliu și Dumitru Ivănescu.

Coperta I a mapei este ilustrată cu o reproducere după o lucrare a pictorului ieșean Florin Buciuleac, dedicată poetului Cezar Ivănescu, un mare iubitor al Casei Scriitorilor de la Valea Vinului, dar și a altor locuri din județul Bistrita-Nasaud.

Leave a comment