Ioan Oltean confirmă remanierea

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean a confimat faptul că urmează o remaniere de forță, urmând ca un număr destul de mare de miniștri să-și piardă posturile.

Deși nu a confirmat, el nici nu a infirmat faptul că ministerele cele mai disputate sunt Economia, Agricultura și Finanțele -, la care se adaugă postul încă vacant de la Muncă. Prima schimbare de miniștri din acest an ar putea avea loc peste două săptămâni, discuțiile pe această temă fiind programate pentru lunea viitoare. Deși va fi dezbătută peste trei zile în Biroul Permanent al PDL, remanierea ar urma să fie aplicată abia în iunie. Concret, trei ministere sunt disputate în PDL: Economia, Agricultura și Finanțele, la care se adaugă postul încă vacant de la Muncă,
Discuțiile privind înnoirea guvernului vin la opt luni de la precedenta remaniere. La 1 septembrie 2010, jumătate dintre ministere au primit noi șefi: Gheorghe Ialomițianu, la Finanțe, Nelu Ioan Botiș, la Muncă, Ion Ariton, la Economie, Anca Boagiu, la Transporturi, Valerian Vreme, la Comunicații, Valeriu Tabără, la Agricultură, și Traian Igaș, la Interne.
Președintele Traian Băsescu nu a respins, joi seară, la TVR, posibilitatea unei remanieri guvernamentale, refuzând să indice eventualii miniștri vizați pentru schimbare, afirmând că “relansarea guvernării” va fi subiectul unei analize interne a noii conduceri a PDL.

Leave a comment