Primăria Bistrița vrea să reducă emisiile de dioxid de carbon și consumul de energie

“Bistrița – oraș verde” este un nou proiect al muncipalității, prin care își propune să scadă consumul de energie și să reducă emisiile de dioxid de carbon pentru a se alinia astfel Uniunii Europene.

Pentru ca bistrițenii să fie cât mai bine informați în ceea ce privește acest proiect, municipalitatea a organizat astăzi o dezbatere publică pentru a îi lămuri pe cei interesați de acest domeniu. Nu puțini au fost bistrițenii prezenți la dezbatere. Câțiva zeci de oameni s-au arătat interesați de modalitățile de reducere a consumului de energie.

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a declarat că “noi suntem înscriși în Asociația Orașe Energie și suntem și semnatarii unui pact al primarilor pentru a ne alinia standarelor impuse de Uniunea Europeană, care s-a angajat ca până în 2020 să reducă cu 20 de procente consumul de energie și cu alte 20 de procente emisiile de dioxid de carbon. Am vrut să facem parte din acest demers, pentru a da o continuitate dezvoltării orașului”.

În proiectul “Bistrița – oraș verde” se precizează că la nivelul anului 2008, în municipiu, consumul de energie era de 762. 734 mwh, iar emisiile de CO2 se situau la pragul de 201.447 tone.

Obiectivul general este ca municipiul Bistrița să devina până în anul 2050 un oraș care să utilizeze în mod inteligent resursele energetice, să aibă un consum energetic scăzut și în același timp un nivel ridicat al calității vieții.Pentru implementarea acestui proiect s-a estimat că ar fi necesară suma de aproximativ 403 milioane de euro.

Leave a comment