1.000 de români au alergat pe Drumul Mingii și au spus unei țări întregi: Toți ne dorim Fotbal Adevărat!

Drumul Mingii a ajuns la finala Cupei României Timișoreana de la Brașov iar Doralin Bârziloiu a avut norocul, alături de Miodrag Belodedici și Costel Orac, de a da lovitura de începere a marii finale.

Timp de 40 de zile, 1.000 de oameni au mers cu mingea la picior prin 35 de localități, parcurgând peste 2,400 de kilometri. Traseul național a început pe 16 aprilie la Timișoara, a fost la Craiova, Pitești, Galați, Piatra Neamț, Bistrița iar alergătorii s-au oprit la Brașov. Traseul le-a dat ocazia de a împărtăși un crez comun, de a uni caractere diferite sub o singură cauză: „Toți ne dorim Fotbal Adevărat!”.

La evenimentul din Piața Sfatului din Brașov au participat reprezentanți Timișoreana, George Scripcaru, primarul municipiului Brașov, și Legendele Fotbalului Adevărat Ilie Balaci, Miodrag Belodedici, Rodion Cămătaru, Costel Orac, Adrian Bumbescu, Sorin Cârțu și Silviu Lung. Alături de ei s-au aflat și mulți brașoveni iubitori ai fotbalului adevărat, care au venit să îi întâlnească pe jucătorii de legendă și pe ultimii alergători ai Drumului Mingii.

„Drumul Mingii a reprezentat mai mult decât o călătorie prin țară cu mingea la picior. 1.000 de români, cu adevărat pasionați, au făcut posibil transmiterea unui mesaj, a unui crez comun, în care Timișoreana se regăsește: Toți ne dorim un fotbal jucat cu dedicare și fairplay. Ne dorim să vedem la jucătorii de astăzi pasiunea pe care Legendele Fotbalului Adevărat o arătau de fiecare dată când intrau pe teren. Iar Cupa României Timișoreana este competiția care îți dă posibilitatea de a reînvia acel spirit”, a declarat Ștefan Teodorescu, Group Brand Manager Ursus Breweries.

Traseul campaniei Drumul Mingii a putut fi urmărit pe site-ul  www.fotbaladevarat.ro, unde suporterii s-au înscris pentru a putea alerga cu mingea la picior. Până în acest moment, peste 1.500 de oameni și-au dorit să alerge pe drumurile țării și să își facă vocea auzită. Ei sunt susținuți de peste 5.140 de oameni care cred în cauza fotbalului Adevărat.

Ca o recunoaștere a devotamentului și pasiunii pentru cauza Fotbalului Adevărat, startul marii finale de la Brașov a fost dat de unul dintre cei 1.000 de suporteri care au alergat pe Drumul Mingii. Doralin Bârziloiu are 40 de ani și este pasionat de sport. El a fost unul dintre alergătorii de pe tronsonul Băicoi-Buzău și încă își mai dovedește dragostea pentru fotbal fiind arbitru în divizia D.

Pe Drumul Mingii au alergat și o parte dintre suporterii care anul trecut au avut ocazia de a juca în deschiderea finalei Cupei României Timișoreana în compania Echipei Legendelor. Împreună au rememorat meciul din 2010, și au jucat fotbal adevărat pe terenul special amenajat în Piața Sfatului, Legendele impunându-se, din nou, în fața suporterilor.

Leave a comment