Moldovan: Botiș ce era să facă? Stătea în bancă și vorbea cu nevastă-sa despre programe și proiecte

Deputatul PSD Emil Moldovan afirmă, comentând raportul IPP în care Ioan Botiș (PDL) apare drept deputatul din județ cu cele mai multe prezențe la lucrările Parlamentului, că acesta nu avea altceva de făcut decât să stea în bancă și să discute cu soția sa “despre proiecte și programe”.

Emil Radu Moldovan a comentat, vineri, într-o conferință de presă, ultimul raport al Institutului de Politici Publice (IPP), potrivit căruia Ioan Botiș (PDL) este deputatul din județul Bistrița-Năsăud cu cele mai multe prezențe la lucrări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Moldovan a explicat că este conștient de faptul că principala atribuțiune a unui parlamentar este să voteze legi, dar a spus că totuși aceștia mai au și altfel de activități decât “să stea în bancă și să apese pe butoane”.

“Nici eu nu am reușit să fiu prezent sută la sută la lucrările Camerei Deputaților, pentru că sunt și evenimente în colegiile noastre la care trebuie să fim prezenți. Sigur că principala noastră responsabilitate e votarea legilor în Parlament, dar avem și altfel de activități. Nici nu mi-am propus să intru pe podium între cei care toată ziua stau pe scaun și altceva nu fac decât să apese pe butoanele cu «Da» sau «Nu», a spus Moldovan.

Când i s-a atras atenția că fostul ministru al Muncii Ioan Botiș (PDL) a fost parlamentarul din județ cu cea mai bună prezență la lucrări în primii doi ani de mandat, Moldovan a declarat: “Domnul Botiș ce era să facă? Stătea în bancă și vorbea cu nevastă-sa despre programe și proiecte. Era singura lui activitate, nu știu să fi făcut ceva bun pentru județ”.

Emil Radu Moldovan a spus că, în ceea ce privește absența unor lideri de la lucrările Parlamentului, în speță a lui Crin Antonescu (PNL), opinia publică trebuie să știe că un președinte de partid nu poate sta în permanență în bancă la lucrări.

“Au programe infernale, de la întâlniri cu ambasadori, la deplasări în teritoriu, program de audiențe la partid”, a explicat Moldovan.

La jumătatea actualului mandat, Institutul pentru Politici Publice (IPP) a publicat un raport de monitorizare a activității parlamentare.

Potrivit documentului, în topul absenților de la lucrările Parlamentului se află liderul PNL, senatorul Crin Antonescu. Acesta a absentat la 92,5% din ședințele la care trebuia să fie prezent.

În ce privește parlamentarii de Bistrița-Năsăud, cel mai mult a lipsit de la lucrări deputatul Ioan Å¢intean (PNL), care nu a participat la mai mult de jumătate din ședințele care care trebuia să fie prezent. Pe locul al doilea este senatorul PDL Ioan Sbîrciu, care a fost prezent doar la 55,5% din ședințe, iar pe locul al treilea a fost deputatul PSD Emil Radu Moldovan cu 71,2% prezență la lucrările Camerei Deputaților. El este urmat de senatorul PSD Dănuț Prunea cu 72,7% prezență și de Ioan Oltean (deputat PDL) cu 80,6% prezență.

Pe locul întâi la prezența la lucrările Camerei Deputaților a fost, în primii doi ani de mandat, Ioan Nelu Botiș cu 87,2%.

Fostul ministru al Muncii Ioan Botiș a demisionat din funcție după un scandal care a avut ca protagonistă Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița, beneficiara unei finanțări cu fonduri europene pentru proiectul “Șansa la demnitate”. Soția fostului ministru, Ligia Botiș, era consilier în cadrul proiectului, fiind retribuită cu 8.000 de lei lunar.

 

Leave a comment