Categories
Alegeri Articole Bistrita

Moldovan (PSD): Noile contracte de muncă anunțate de Boc sunt ale administratorilor de blocuri

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, că noile contracte de muncă anunțate de premierul Emil Boc sunt ale administratorilor de blocuri care până acum lucrau pe convenții civile, în realitatea locurile de muncă fiind mai puține.

Moldovan a spus, într-o conferință de presă, citând cifre date publicității de Institutul Național de Statistică, că din 2008 și până în luna februarie a acestui an s-au înregistrat cu 740.000 de locuri de muncă mai puține, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Amintesc de minciunile sfruntate ale Guvernului Boc, în special ale premierului, care ne dădea creșteri fulminante ale numărului de contracte de muncă de la zece mii la două zeci de mii, la sute de mii de locuri de muncă. Acestea nu sunt altceva decît contractele administratorilor de scări de bloc care aveau convenții civile și s-au transformat în contracte de muncă, multe alte contracte care au avut perioadă nedeterminată și s-au transformat în contracte de muncă pe perioadă determinată”, a declarat Moldovan.

El a spus că toate aceste contracte sunt considerate de actualii guvernanți noi contracte de muncă, deși, în realitate nu sunt.

“Nu au creat un loc de muncă în plus, să avem un nou angajat. Domnul Boc, în ultima săptămână ne anunța, ca în întrecerea socialistă, că în fiecare zi s-au înregistrat noi contracte de muncă”, a spus Moldovan.

Premierul Emil Boc anunța, recent, că numărul contractelor de muncă încheiate de la începutul lunii mai a ajuns la aproape 250.000 acte noi, totalul depășind astfel numărul contractelor existente la sfârșitul anului 2008, înainte de declanșarea crizei economice.

El a arătat totodată, la un seminar economic, că numărul total de angajați din sistemul bugetar a scăzut la 1,251 milioane persoane, la sfârșitul lunii aprilie.

 

Leave a Reply