23/09/2017

Adio reţete medicale gratuite sau compensate

Bistriţenii nu mai beneficiază de reţete medicale gratuite sau compensate începând de ieri. Asta deoarece medicii de familie au decis să nu semneze contractul cadru privind asistenţa medicală, contract care ar fi trebuit semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud.

Astfel, de ieri, pacienţii nu mai pot primi medicamente compensate şi gratuite şi nici trimiteri către specialişti, întrucât, medicii lucrează în sistem privat.

Cei 143 de medici de familie din judeţ au organizat în data de 31 mai şi un protest prin care au vrut să îşi exprime nemulţumirea faţă de noul contract propus, care îi opinia lor i-ar duce spre faliment.

În aceste condiţii, medicii de familie cer preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate să elibereze un act adiţional care să le permită prelungirea cu încă o lună a actualului contract cadru, timp în care să fie discutate normele de aplicare asupra cărora au mai multe observaţii.

Noul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale trebuia să intre în vigoare la 1 aprilie, dar Guvernul a decis amânarea termenului iniţial cu două luni, până la 1 iunie.

Sursa foto: www.ziarulring.ro