Ioan Oltean: Primarii vor fi aleși din primul tur de scrutin!

În această dimineață, președintele organizației județene a Partidului Democrat-Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a discutat despre modificările aduse legii privind alegerile din administrația publică locală.

Acesta a declarat că “plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege care privește modificarea legii privind alegerea administrației publice locale. În urma cestuia primarii vor fi aleși din primul tur, încercând să dezvoltăm principiul simetriei și în domeniul alegerilor locale și întenționăm să îl extindem și la alegerile parlamentare”.

Ioan Oltean mai adaugă că “peste 98 la sută dintre candidații pentru primării, care după primul tur s-au clasat pe locul întâi, au și câștigat alegerile. Așa că nu mai are rost un alt tur de scrutin. Mai mult, economia care se va face nu este deloc neglijabilă, situându-se la circa 120 de milioane de lei. De asemenea, credem că prin această modificare vom înlătura și jocul politic și îi vom responsabiliza pe primari”.

Deputatul bistrițean a mai completat că “avem și proiectul de revizuire a Constituției României, care are actualmente multe neajunsuri. Vrem să așezăm Constituția nostră în rândul celor europene”.

Leave a comment