Șase case fără țiglă, copaci rupți și o localitate fără curent, în urma unei vijelii

O vijelie care a avut loc, vineri după-amiază, în satul Braniștea din județul Bistrița-Năsăud a lăsat șase case fără țiglă și a rupt mai mulți copaci, printre care și un brad din curtea bisericii care a căzut peste firele de electricitate, lăsând localitatea fără curent electric circa două ore.

Primarul comunei Braniștea, Cornel Săsărman, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că la Braniștea vântul a început să sufle cu putere dinspre Someșul Mare vineri, în jurul orei 15.00, vijelia durând mai puțin de o jumătate de oră.

“Vântul a suflat atât de tare încât a smuls țiglele de pe șase case. Mai mulți copaci, printre care și un brad imens din curtea bisericii, au fost rupți, iar unii au fost scoși din rădăcină. Chiar m-am uitat la bradul de la biserică. Era perfect sănătos, dar vântul a suflat atât de tare încât l-a rupt și, în cădere, a distrus liniile de electricitate. Timp de aproape două ore nu am avut curent electric. Au venit însă cei de la intervenții și au remediat defecțiunea”, a spus Cornel Săsărman.

Edilul din Braniștea a afirmat că vijelia i-a distrus și lui grădina și o anexă gospodărească.

“Vântul mi-a rupt pruni și nuci din grădină. I-a scos din rădăcină de-a dreptul. Mi-a luat și țiglele de pe o anexă a gospodăriei”, a spus el.

După aproximativ o jumătate de oră, în zonă a ieșit soarele.

 

Leave a comment