23/09/2017

Manea: Ar fi păcat ca Gloria să dispară ca un meteorit

Antrenorul echipei Gloria Bistriţa, Nicolae Manea, a declarat, luni, la reunirea lotului, că ar fi păcat ca formaţia ardeleană să nu rămână în Liga I şi să cadă ca un meteorit, dar, dacă se va întâmpla acest lucru, va trebui să lupte din nou pentru promovare.

“Ar fi păcat ca după o muncă de un an, în care ne-am salvat pe teren, să retrogradăm. Am încredere că vom rămâne în Liga I, Gloria merită acest lucru. Dacă nu rămânem, nu ştiu ce se va întâmpla, lucrurile acestea nu depind de mine. Ar fi păcat ca Gloria să dispară ca un meteorit, ar fi o mare durere pentru mine să retrogradăm. Dacă picăm şi se continuă iar jucătorii rămân, voi rămâne şi eu, să încercăm să promovăm. Sper să continuăm în prima ligă, dacă nu, hei-rup în B, să promovăm”, a spus Manea.

Tehnicianul a vorbit şi despre situaţia la nivelul lotului de jucători. “Cafasso este învoit, la fel şi cei trei italieni (n.r. – Cavalli, Corallo, D’Agostino), care oricum sunt la final de contract şi nu ştiu dacă
mai reînnoim, poate doar cu Cavalli, dar să vedem. La Ilie Iordache s-a renunţat. Bâlbă e accidentat în continuare, dar şi el e la final de contract. A revenit Frăsinescu după împrumutul la Lankaran. Mai sunt câţiva jucători noi în pregătire, unul este Ion Coman, care a jucat la Victoria Brăneşti şi e liber de contract, vom vedea ce se va întâmpla, dacă va rămâne la noi. Mai am în vizor câţiva jucători cu care am vorbit, dar să vedem dacă rămânem în Liga I. În acest caz vom mai aduce jucători ca să-i înlocuim pe cei care au plecat, ca să nu mai pățim ca în sezonul trecut”, a comentat el.

Nicolae Manea aşteaptă în perioada următoare un verdict de la forurile internaţionale în cazul atacantului brazilian Junior Moraes. “Moraes trebuie să revină la noi, e legitimat la Gloria, având în vedere că nu s-a rezolvat contractul cu ucrainenii. Zilele acestea probabil se va lua o hotărâre la FIFA, pentru că nu poţi ţine un fotbalist să nu joace. Am făcut două adrese către Moraes, să revină la echipă, el neavând dreptul să semneze cu altcineva, deoarece e sub contract cu noi. El a zis că se prezintă, dacă nu o va face, riscă să fie suspendat. Dacă va fi declarat liber, atunci Metalurg va plăti banii, pentru că nu se poate să rămânem şi fără jucător, şi fără bani, eu zic că aşa e normal”, a spus Manea.

Antrenorul echipei ardelene a precizat că jucătorii Gloriei se vor antrena pe plan local. “Pentru moment vom face pregătirea la Bistriţa, această săptămână este una de reacomodare la efort, săptămâna viitoare se intră în cantonament aici, pentru o perioadă de pregătire fizică. Apoi, aveam preconizat un stagiu în Slovenia, dacă rămânem, se va merge, dacă nu, la Liga a II-a nu cred că mai e cazul”, a subliniat Nicolae Manea.

Jucătorii echipei Gloria Bistriţa s-au reunit luni, la stadion, şi au efectuat un prim antrenament.