Categories
Bistrita Business Job

Bistrițenii care vor să inițieze activități independente vor avea parte de cursuri gratuite de formare profesională

Noi cursuri de formare profesională vor fi susținute gratuit de Asociația pentru Promovarea Afacerilor în România, în trei centre regionale din țară. În acest sens, vor fi constituite grupuri țintă pentru care se vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale și vor fi organizate cursuri de formare manager de proiect sau manager resurse umane și manager îmbunătățire procese.

Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui proiect intitulat „Model integrat de dezvoltare antreprenorială în centrele urbane din trei regiuni”. Acesta este derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European. Valoarea sa totală este de 8.825.981 lei, din care 8.649.461 lei asistență financiară nerambursabilă și se va derula pe o perioadă de 24 luni.

Proiectul este implementat de către Asociația pentru Promovarea Afacerilor în România (APPAR) în parteneriat cu Centrul de Cercetare a Relațiilor Interetnice, Fundația LAM, Asociația de Afaceri Ungare în România și Békéscsabai Regionális KépzÅ‘ Központ.

Proiectul vizează dezvoltarea spiritului antreprenorial și creșterea abilităților antreprenoriale ale persoanelor din regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Centru si Vest. În acest sens în cadrul proiectului vor fi înființate trei centre regionale care vor desfășura activități de formare profesională și vor furniza servicii în sprijinul inițierii de afaceri și a ocupării pe cont propriu, respectiv în sprijinul consolidării noilor întreprinderi.

Lansarea proiectului a avut loc astăzi la Hotel Bistrița. Beneficiarii direcți ai cursurilor de dezvoltarea competențelor antreprenoriale și de management, precum și a serviciilor de sprijin vor fi în total 540 de persoane din micile orașe ale regiunilor Centru, Nord-Vest si Vest, dintre care 270 de persoane care doresc să inițieze o afacere independentă și 270 de persoane, personal de conducere din cadrul întreprinderilor mici și mijlocii.

 

Leave a Reply