25/09/2017

NEVASTA DE MINISTRU: Soţia lui Botiş a câştigat anul trecut de două ori mai mulţi bani decât fostul ministru al Muncii

Ligia Botiş, soţia fostului ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş (PDL) a câştigat anul trecut de două ori mai mulţi bani decât soţul său, potrivit celei mai recente declaraţii de avere a acestuia, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform declaraţiei de avere a lui Ioan Nelu Botiş, datată 8 iunie 2011, acesta a câştigat, în 2010, suma totală de 63.892 de lei.

De la Parlamentul României, în calitate de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa, acesta a obţinut 45.183 de lei, iar de la Ministrul Muncii, pe care l-a condus începând cu toamna anului trecut, suma de 18.709 de lei.

În schimb, soţia sa, Ligia Botiş, a câştigat în total 124.096 de lei, de la firma SC Mobil Construct SRL, de la Universitatea Tehnică din Cluj, cât şi de la Asociaţia “Parteneriat Euroactiv” Bistriţa, unde a lucrat în calitate de expert, situaţie care a dus, de altfel, şi la demisia din funcţia de ministru a lui Ioan Nelu Botiş.

Potrivit documentului, de la firma SC Mobil Construct SRL Bistriţa, Ligia Botiş a încasat, ca şi asociat unic, suma de 88.187 de lei, de la Universitatea Tehnică din Cluj, la care este doctorand, a obţinut 22.200 de lei, iar de la Asociaţia “Parteneriat Euroactiv” Bistriţa suma de 13.709 lei.

De altfel, în cursul anului 2010, familia Botiş a reuşit să plătească în avans la bănci suma de 42.051 de lei dintr-un credit luat în anul 2006.

În declaraţia de interese, Ioan Nelu Botiş notează că este membru fondator al Asociaţiei “Şansa la demnitate”, înfiinţată la sfârşitul anului trecut după ce Judecătoria Bistriţa a emis o sentinţă în acest sens.

Cererea de acordare a personalităţii juridice a fost formulată de Alina Căpraru, fosta şefă de cabinet parlamentar a deputatului Ioan Nelu Botiş, care a lucrat, împreună cu soţia sa, Ligia Botiş, ca şi expert în cadrul proiectului “Şansa la demnitate”, implementat de Asociaţia “Parteneriat Euroactiv” Bistriţa, asociaţie care avea sediul acasă la Ioan Nelu Botiş.

Ioan Nelu Botiş a demisionat în 20 aprilie din funcţia de ministru al Muncii, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. El şi-a cerut scuze pentru situaţia creată şi a arătat că demisia sa este una de onoare.

 

Comentarii

  1. nela spune:

    auzi ca demisie de onoare.Altii muncesc6-7 ani pentru atatia bani.
    sa va fie rusine

  2. Blaga spune:

    iarta-ma dar lucrurile trebuie vazute in felu urmator; doamna Botis a cistigato suma acceptabila anul trecut, problema e ca domnul Botis a cistigat extrem de putin pentru un ministru de tara, si eu am cistigat mult mai mult.