23/09/2017

Băile Figa îşi deschid porţile duminică

Veşti bune pentru bistriţenii care preferă să îşi petreca zilele libere de vară în aer liber! În acest sfârşit de săptămână Băile Figa îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care iubesc această staţiune balneară.

Şi pentru a le oferi atât bistriţenilor, cât şi turiştilor de pretutindeni condiţii cât mai bune, Primăria oraşului Beclean în a cărei administrare se află complexul, a venit cu noi investiţii la Băile Figa.

Conform primarului Nicolae Moldovan, în acest an au fost investite circa 10 miliarde de lei (n.r. – lei vechi). Din această sumă a fost amenajat un “râu leneş” cu o lungime de 2,5 kilometri, un lac natural sărat, dar şi o piscină cu tobogane.

Nicolae Moldovan mai spune că “am realizat noi aranjamente florale şi am amenajat mai multe duşuri pentru ca oamenii care vor veni la noi să aibă condiţii deosebite”.

În ceea ce priveşte tarifele stabilite de Consiliul Local Beclean pentru acest an, acestea au rămas neschimbate, cu excepţia zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică. Astfel, dacă de luni până joi acestea se ridică la 10 lei, sumă care asigură intrarea în complex, dar şi la piscina acoperită, la sfârşit de săptămână intrarea în complex va costa 10 lei, iar cei care preferă şi piscina acoperită vor plăti încă 10 lei.

La capitolul clienţi, dacă anul trecut peste 70.000 de oameni au trecut pragul complexului, autorităţile locale din Beclean estimează că în acest sezon circa 100.000 de turişti vor ajunge la Băile Figa.

Deschiderea oficială a complexului va avea loc duminică, 19 iunie, când la Băile Figa se va desfăşura şi un concurs de preparare a cărnii de vânat intitulat “Vânătoare la ceaun”.

De asemenea, în perioada 17-19 iunie, la Beclean vor avea loc o serie de alte acţiuni, printre care se va organiza şi un concurs de ansambluri folclorice naţionale, dar şi prima ediţie a unui Festival de Turism.

Sursa foto: www.bailefiga.ro