17/08/2017

MILIONUL SI GRADINITA: Licitaţie de 35,6 mil.lei pentru construcţia de creşe şi grădiniţe în Maramureş şi Bistriţa Năsăud

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a 35 de creşe şi grădiniţe în judeţele Maramureş şi Bistriţa Năsăud, proiect estimat la 35,6 milioane lei fără TVA.

Lucrările pentru unităţile din Maramureş sunt evaluate la 16,5 milioane lei fără TVA, iar cele din Bistriţa Năsăud au o valoare estimată de 19,1 milioane lei fără TVA, se arată într-un comunicat al MDRT.

Valoarea estimată include costurile de proiectare şi execuţie, precum şi pe cele de finanţare. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

“Obiectivele de investiţii au fost stabilite în funcţie de propunerile înaintate de autorităţile publice locale şi în urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, în baza criteriilor de prioritizare prevăzute de legislaţia în vigoare. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investiţii sunt de trei categorii, respectiv pentru creşe/grădiniţe cu una, două sau trei grupe de copii şi sunt puse la dispoziţie de MDRT”, se menţionează în comunicat.

Autorităţile publice locale beneficiare identifică terenul pe care vor fi amplasate construcţiile şi vor realiza, la finalizarea investiţiei, dotările tehnico-edilitare.