PSD și PNL vor referendum legat de posibila desființare a județului

Consilierii județeni PSD și PNL doresc organizarea unui referendum legat de posibila desființare a județului Bistrița-Năsăud, în urma reorganizării teritoriale a României, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD Bistrița-Năsăud, Daniel Suciu.

Potrivit lui Suciu, cei 11 consilieri PSD și trei ai PNL vor cere convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud în data de 24 iunie, având ca unic punct pe ordinea de zi proiectul de hotărâre vizând organizarea acestui referendum în 17 iulie.

Întrebarea care le va fi adresată cetățenilor județului este: ‘Sunteți de acord cu inițiativa președintelui Traian Băsescu de a desființa județul Bistrița-Năsăud?’.

‘Considerăm că desființarea unui județ este o decizie care nu este neapărat atributul președintelui Traian Băsescu și al premierului Emil Boc, cu atât mai puțin al domnului președinte Ioan Oltean. Nu putem, istoric și moral, să desființăm județul Bistrița-Năsăud pentru că avem un interes politic. Până la urmă, cei care trebuie să decidă dacă Bistrița-Năsăud va continua să existe ca și județ sunt cetățenii acestui areal. Și este și un lucru de mândrie locală să ne exprimăm noi, cei din Bistrița-Năsăud, dacă vom dori în continuare ca județul Bistrița-Năsăud să existe’, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Bistrița-Năsăud.

În cazul în care președintele CJ Bistrița-Năsăud, democrat-liberalul Liviu Rusu, va refuza să convoace ședința extraordinară cerută de consilierii PSD și PNL, opoziția este pregătită să demareze o campanie de strângere de semnături împotriva inițiativei de desființare a județului.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este format din 30 de consilieri: 13 ai PDL, 11 ai PSD și șase ai PNL, la care se adaugă votul președintelui CJ, Liviu Rusu, membru PDL. Trei dintre consilierii liberali au fost excluși din partid, după ce au început să voteze cu PDL, însă aceștia au atacat în instanță deciziile de excludere și retragere a sprijinului politic.

Leave a comment