Firoana si-a scos poalele scurte de la naftalina

Bistritenii au raspuns afirmativ provocarii Firoanei (din Rebrisoara). Si-au pus straie populare, busuioc in par (fetele si nevestele), curele cu chimir ! barbatii, zadii si catrinte, au incalecat pe BMV-uri si au fugit la Clubul Tonight din Bistrita, unde s-au distrat pana la cantatul cocosilor, alaturi de Mirela Petrus si Firoana.

Clubul a organizat o seara cu specific taranesc, care in opinia organizatorilor si a celor prezenti a iesit foarte bine. Patronul Traian Ogagau chiar se gandeste sa permanentizeze petrecerea in a III-a vinere din luna sub genericul „Hora Somesna”.

Firoana alias balerinul Ovidiu Danci, declara: ” a iesit neasteptat de bine, au fost peste 60 de participanti la joc, au venit si de pe Bargau, si de la Monor … clientilor casei, care nu au avut curajul sa participe aseara, o sa le para rau. »

La petrecerea de aseara a participat si Loredana Salanta, care a fost incantata de atmosfera.

Firoana si-a inaugurat (varianta scurta-de vara) a costumului popular, pe care l-a primit aseara de la creatoarea populara Virginia Linul, care inspirata i-a livrat „doua variante: scurta de vara si lunga de iana” … rade Firoana din Rebrisoara …

Traian Ogagau considera ca valorile populare trebuie pastrate si intretinute … ca gena noastra e imbibata in traditii, … in folclor

foto preluate de aici

v. m. bratfalean

Leave a comment