Ponta: Nu vreau să mai plece încă o dată un președinte cu elicopterul de pe sediul Cotroceniului

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, la Băile Figa, că îi va spune președintelui Traian Băsescu, marți, la consultări, că nu își dorește ca încă o dată un președinte să plece cu elicopterul de pe sediul Cotroceniului, “alungat cu huiduieli și cu pietre, cum a fost Ceaușescu”.

“La întrunirea pe care o vom avea marți, la Cotroceni, unde voi merge împreună cu domnul Antonescu, îmi doresc să discutăm despre o tranziție democratică și îmi dorec ca în România schimbarea de putere să se facă fără tulburări mai mari decât cele actuale. Avem nevoie de o tranziție liniștită, democratică, civilizată cum se întâmplă în toate țările europene și trebuie să înțeleagă și domnul Băsescu și cei de la PDL a venit momentul unei schimbări și că oamenii vor o schimbare. O să discutăm cu domnul Băsescu și sper să facem o schimbare de putere în mod democratic și în mod normal cum se face într-o democrație. Nu vreau să mai plece încă o dată un președinte cu elicopterul de pe sediul Cotroceniului, alungat cu huiduieli și cu pietre cum a fost Ceaușescu”, a declarat Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat la ce se referă când vorbește despre schimbarea de putere, Ponta a spus că la Guvern, la președinte și la alte instituții.

“Schimbarea de putere se referă la Guvern, la președinte și la toate celelalte lucruri. Anul viitor trebuie să schimbe conducerea Parchetului General și acolo trebuie să nu mai punem omul politic pe care îl vrea un președinte, ci profesioniști. Avem schimbări la Curtea Constituțională, la instituții, la TVR care e politizată sută la sută. Sunt foarte multe schimbări pe care trebuie să le facem și eu prefer să le facem civilizat și democratic. Sper să nu le mai facem cum le-am făcut în decembrie 1989, că nu avem nevoie de așa ceva”, a spus Victor Ponta.

El a declarat că nu există o agendă a președintelui, ci doar a oamenilor.

“Nu există agenda președintelui, există doar agenda oamenilor. Eu sunt foarte atent și asta studiez zi de zi. Primul lucru pe care îl vor oamenii sunt locurile de muncă, al doilea salarii mai bune, al treilea să aibă drumuri mai bune. Ce vrea domnul Băsescu nu figurează printre doleanțele românilor, așa încât asta este”, a afirmat Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta, a participat, duminică, la deschiderea noului sezon de la Băile Figa, o stațiune aflată în administrarea Primăriei Beclean, condusă de Nicolae Moldovan (PSD). El a fost însoțit de Ioan Rus și de Constantin Nica, dar și de purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan.

Președintele Traian Băsescu a adresat formațiunilor parlamentare invitația de a participa, pe 21 iunie, la un dialog despre reorganizarea teritorială și revizuirea Constituției, USL fiind invitată de la ora 14.00, iar reprezentanții coaliției de la ora 16.00.

Leave a comment