(UPDATE) Costin: FC Timișoara, Gloria Bistrița și FC Bihor vor evolua în Liga I în sezonul viitor

FC Timișoara, Gloria Bistrița și FC Bihor, echipe care nu au primit licența pentru primul eșalon, vor evolua în Liga I în sezonul viitor, s-a stabilit, luni, în ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, a declarat pentru MEDIAFAX președintele AFAN, Dumitru Costin, membru C.Ex.

“Azi s-a votat în Comitetul Executiv ca FC Timișoara, Gloria Bistrița și FC Bihor să joace în sezonul viitor în Liga I. Dumitru Dragomir a propus la rubrica diverse să se voteze pentru ca în următorii trei ani să nu se mai țină cont de manulalul de licențiere și pentru rămânerea în Liga I a echipelor FC Timișoara și Gloria Bistrița. S-a aprobat, cu 9 voturi pentru, 2 abțineri și 2 împotrivă. Eu și domnul Marius Stan (n.r. – președintele clubului Oțelul Galați) am fost împotrivă”, a declarat Dumitru Costin.

UPDATE 15.21

Potrivit acestuia, președintele FRF, Mircea Sandu, nu a particpat la vot, părăsind sala în care a avut loc ședința. Oficialul FRF le propusese membrilor Comitetului Executiv ca echipele care nu au primit licența să aibă dreptul de contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, o altă variantă fiind o modificare în manualul de licențiere în care să nu se mai țină cont de datoriile cluburilor către stat. Un alt membru al Comitetului Executiv, președintele CCA, Vasile Avram, a părăsit ședința după primul punct de pe ordinea de zi.

Vicecampioana FC Timișoara nu a primit licența pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eșalon fotbalistic, în aceeași situație fiind și gruparea Gloria Bistrița (locul 14 în Liga I), dar și FC Bihor, care a obținut pe teren promovarea din Liga a II-a. Cele trei formații nu au primit licența după ce directorul de licențiere al FRF, Viorel Duru, a făcut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licenței Cluburilor.

Președintele FRF a declarat, după ședința Comitetului Executiv al FRF din 2 iunie, că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) poate propune Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal modificarea ROAF astfel încât echipele FC Timișoara, Gloria Bistrița și FC Bihor să evolueze și în sezonul viitor în Liga I deși nu au primit licența, o decizie în acest sens urmând a fi luată în ședința executivului FRF din 20 iunie.

 

 

Leave a comment