21/09/2017

Lupta împotriva construcţiilor ilegale continuă – un bistriţean va trebui să îşi demoleze vila cu piscina

Disciplina în construcţii din cadrul Poliţiei Locale a Primăriei Bistriţa continuă lupta împotriva construcţiilor ilegale, pentru care nu există autorizaţii.

Şeful acestui compartiment, Adrian Turcu, a declarat pentru Bistriţa Online că “numai în această lună am întocmit nouă procese-verbale celor care nu respectă legea”.

Şase dintre acestea vizau construcţia unor case fără autorizaţii în zona Valea Rusului, fiind aplicate amenzi de 5.000 de lei fiecare, plus măsura complementară de desfiinţare.

Alte trei vizează tot construcţia unor case pentru care nu erau îndeplinite condiţiile legale.

Adrian Turcu precizează că “am aplicat o sancţiune de 5.000 de lei plus măsura desfiinţării pe Valea Ghinzii, unde, un bărbat a început construcţia unei case cu piscină, în condiţiile în care exista autorizaţie doar pentru piscină. Când am fost acolo în control am găsit construită o casă, aşa că am dispus desfiinţarea, întrucât în baza unui plan urbanistic general existent în acea zonă nu se poate intra în legalitate”.

Situaţia este aproape identică şi la Sărata, unde, o altă persoană şi-a construit o casă în regim de înălţime parter plus etaj, însă, nu avea autorizaţii. Aceasta a primit o amendă de 2.000 de lei şi s-a dispus intrarea în legalitate, întrucât în acea zonă, proprietarul are posibilitatea de a intra în legalitate.

În total, de la începutul acestui an, inspectorii în construcţii au întocmit 18 procese-verbale în Bistriţa, valoarea amenzilor ridicându-se la 51.000 de lei. Doar 7.000 de lei au fost încasaţi până acum din totalul amenzilor.