Lupta împotriva construcțiilor ilegale continuă – un bistrițean va trebui să își demoleze vila cu piscina

Disciplina în construcții din cadrul Poliției Locale a Primăriei Bistrița continuă lupta împotriva construcțiilor ilegale, pentru care nu există autorizații.

Șeful acestui compartiment, Adrian Turcu, a declarat pentru Bistrița Online că “numai în această lună am întocmit nouă procese-verbale celor care nu respectă legea”.

Șase dintre acestea vizau construcția unor case fără autorizații în zona Valea Rusului, fiind aplicate amenzi de 5.000 de lei fiecare, plus măsura complementară de desființare.

Alte trei vizează tot construcția unor case pentru care nu erau îndeplinite condițiile legale.

Adrian Turcu precizează că “am aplicat o sancțiune de 5.000 de lei plus măsura desființării pe Valea Ghinzii, unde, un bărbat a început construcția unei case cu piscină, în condițiile în care exista autorizație doar pentru piscină. Când am fost acolo în control am găsit construită o casă, așa că am dispus desființarea, întrucât în baza unui plan urbanistic general existent în acea zonă nu se poate intra în legalitate”.

Situația este aproape identică și la Sărata, unde, o altă persoană și-a construit o casă în regim de înălțime parter plus etaj, însă, nu avea autorizații. Aceasta a primit o amendă de 2.000 de lei și s-a dispus intrarea în legalitate, întrucât în acea zonă, proprietarul are posibilitatea de a intra în legalitate.

În total, de la începutul acestui an, inspectorii în construcții au întocmit 18 procese-verbale în Bistrița, valoarea amenzilor ridicându-se la 51.000 de lei. Doar 7.000 de lei au fost încasați până acum din totalul amenzilor.

Leave a comment