23/09/2017

Poliţia Locală aşteaptă demolarea celor şase case fără autorizaţie

În urmă cu o săptămână, inspectorii Disciplinei în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Bistriţa au aplicat şase amenzi întrucât au depistat că pe raza municipiului a început construcţia a şase case pentru care nu existau emise autorizaţiile necesare din partea Primăriei Bistriţa.

Şeful Poliţiei Locale Bistriţa, Florin Frandeş, explică atunci pentru Bistriţa Online că: “inspectorii Disciplinei în Construcţii au efectuat mai multe verificări în teren, prilej cu care au depistat că în municipiul Bistriţa a început construcţia a şase case însă, fără a exista autorizaţiile necesare pentru acestea. Casele se construiau la ieşire din oraş spre Năsăud, pe o stradă care încă nu a primit denumire, fiind o stradă nouă, care trece prin spatele firmei Politub. Terenul pe care se construiau cele şase case este, în acte, a lui Marius Negrea (n.r. – administratorul firmei Consult Imobil)”.

Florin Frandeş mai completa că “inspectorii au constatat că s-a început efectiv procesul de construcţie a celor şase case fără autorizaţii, motiv pentru care au fost aplicate amenzi. Este vorba de sancţiuni contravenţionale de 5.000 de lei pentru fiecare casă şi, în plus, s-a dispus şi o măsură complemetară, cea de desfiinţare a lucrărilor întrucât nu se poate intra în legalitate”.

Arhitectul şef al Primăriei Bistriţa, Monica Pop, explica pentru Bistriţa Online de ce în acea zonă nu se poate intra în legalitate. Aceasta spune că “noi avem un plan urbanistic zonal (PUZ) aprobat pentru această zonă, cunoscută ca fiind Valea Rusului. Aceasta are destinaţia de locuinţe colective, adică blocuri. În aceste condiţii în acea zonă nu se poate autoriza construcţia unor locuinţe individuale. Conform hotărârii 208/2008 PU-ul prevede doar locuinţe colective”.

De asemenea, şeful Poliţiei Locale mai spune că “amenzile au fost aplicate pe numele lui Marius Negrea, el figurând în acte şi ca proprietar al terenului. Însă, cele şase case urmau a fi vândute lui Komlosy Coloman (n.r. – zis Calman)”.

La acea vreme, contactat telefonic de redactorii Bistriţa Online, omul de afaceri Marius Negrea nu a vrut să facă niciun fel de comentariu în legătură cu acest aspect. Fiindu-i solicitată o poziţie în legătură cu cele petrecute, Marius Negrea a declarat “nu am nicio poziţie, nu comentez”.

De asemenea, contactat telefonic, Komlosy Coloman (n.r. – zis Calman) a declarat că “eu nu ştiu despre ce este vorba, nu sunt implicat în aşa ceva”.

Acum, proprietarul celor şase case mai are doar câteva zile la dispoziţie pentru a le demola.

Florin Frandeş spune că “termenul de desfiinţare a construcţiilor este de 15 zile de la data comunicării, aşa că, încă mai este puţin timp”.

În cazul în care după expirarea celor 15 zile, poliţiştii locali vor constata că proprietarul nu s-a conformat şi nu a demolat construcţiile, Florin Frandeş spune că se va ajunge în intanţă. “Va fi prezentată situaţia compartimentului juridic din cadrul Primăriei Bistriţa şi se va apela la instanţă” a încheiat Florin Frandeş.