Poliția Locală așteaptă demolarea celor șase case fără autorizație

În urmă cu o săptămână, inspectorii Disciplinei în Construcții din cadrul Poliției Locale a municipiului Bistrița au aplicat șase amenzi întrucât au depistat că pe raza municipiului a început construcția a șase case pentru care nu existau emise autorizațiile necesare din partea Primăriei Bistrița.

Șeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș, explică atunci pentru Bistrița Online că: “inspectorii Disciplinei în Construcții au efectuat mai multe verificări în teren, prilej cu care au depistat că în municipiul Bistrița a început construcția a șase case însă, fără a exista autorizațiile necesare pentru acestea. Casele se construiau la ieșire din oraș spre Năsăud, pe o stradă care încă nu a primit denumire, fiind o stradă nouă, care trece prin spatele firmei Politub. Terenul pe care se construiau cele șase case este, în acte, a lui Marius Negrea (n.r. – administratorul firmei Consult Imobil)”.

Florin Frandeș mai completa că “inspectorii au constatat că s-a început efectiv procesul de construcție a celor șase case fără autorizații, motiv pentru care au fost aplicate amenzi. Este vorba de sancțiuni contravenționale de 5.000 de lei pentru fiecare casă și, în plus, s-a dispus și o măsură complemetară, cea de desființare a lucrărilor întrucât nu se poate intra în legalitate”.

Arhitectul șef al Primăriei Bistrița, Monica Pop, explica pentru Bistrița Online de ce în acea zonă nu se poate intra în legalitate. Aceasta spune că “noi avem un plan urbanistic zonal (PUZ) aprobat pentru această zonă, cunoscută ca fiind Valea Rusului. Aceasta are destinația de locuințe colective, adică blocuri. În aceste condiții în acea zonă nu se poate autoriza construcția unor locuințe individuale. Conform hotărârii 208/2008 PU-ul prevede doar locuințe colective”.

De asemenea, șeful Poliției Locale mai spune că “amenzile au fost aplicate pe numele lui Marius Negrea, el figurând în acte și ca proprietar al terenului. Însă, cele șase case urmau a fi vândute lui Komlosy Coloman (n.r. – zis Calman)”.

La acea vreme, contactat telefonic de redactorii Bistrița Online, omul de afaceri Marius Negrea nu a vrut să facă niciun fel de comentariu în legătură cu acest aspect. Fiindu-i solicitată o poziție în legătură cu cele petrecute, Marius Negrea a declarat “nu am nicio poziție, nu comentez”.

De asemenea, contactat telefonic, Komlosy Coloman (n.r. – zis Calman) a declarat că “eu nu știu despre ce este vorba, nu sunt implicat în așa ceva”.

Acum, proprietarul celor șase case mai are doar câteva zile la dispoziție pentru a le demola.

Florin Frandeș spune că “termenul de desființare a construcțiilor este de 15 zile de la data comunicării, așa că, încă mai este puțin timp”.

În cazul în care după expirarea celor 15 zile, polițiștii locali vor constata că proprietarul nu s-a conformat și nu a demolat construcțiile, Florin Frandeș spune că se va ajunge în intanță. “Va fi prezentată situația compartimentului juridic din cadrul Primăriei Bistrița și se va apela la instanță” a încheiat Florin Frandeș.

Leave a comment