25/09/2017

Pădureanu spune că va trimite miercuri la TAS memoriul Gloriei legat de licenţă

Preşedintele grupării Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a declarat, marţi, că memoriul împotriva deciziei Comisiei de Apel a sistemului naţional de licenţiere a cluburilor din cadrul FRF va fi trimis, miercuri, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

“Nu este tocmai convenabilă situaţia noastră. Ni s-a dat dreptul să facem memoriu la TAS şi acum lucrăm la el la Ligă cu doi avocaţi ai Gloriei Bistriţa şi cu avocaţii Ligii. Îl pregătim şi mâine îl trimitem la TAS. Speranţa moare ultima. Nu măsura care s-a luat m-a deranjat, ci felul în care s-a pus problema. Sunt supărat pe unii din fotbal, voi spune pe cine la vremea respectivă”, a spus oficialul bistriţean. Datoriile clubului care au dus la neacordarea licenţei pentru sezonul 2011-2012 au fost de 800.000 de lei. Conform regulamentului de licenţiere, acestea trebuiau plătite până la 31 martie, însă Gloria Bistriţa a achitat jumătate în urmă cu o lună, iar jumătate luni dimineaţă. “Eu îmi reproşez că sunt sărac la fel cum este şi clubul. Pentru că n-am putut plăti în timp util. Datoria nu era chiar mică, în total a fost cam 8 miliarde de lei (n.r. – 800.000 de lei noi) plus penalităţi. Pentru penalităţi sunt în instanţă, iar din cele 8 miliarde acum o lună am plătit jumătate, iar jumătatea cealaltă am achitat-o ieri dimineaţă. Dar conform regulamentului, era obligatoriu ca datoria să fie achitată până la 31 martie”, a explicat preşedintele clubului ardelean.

Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor din cadrul FRF şi directoul de licenţiere Viorel Duru nu au ţinut cont de actele depuse de clubul Gloria Bistriţa, este de părere Jean Pădureanu. De asemenea, el susţine că statul român nu trebuie ajutat de Federaţia Română de Fotbal să încaseze impozitele şi taxele de la cluburile de fotbal.

“Greşeala mare e a celor care au judecat procesul de licenţiere. Cum l-a interpretat domnul Duru. E normal să te adresezi unei instanţe. Am dat în judecată Finanţele Publice, am contestat nişte lucruri. Iar Finanţele mi-au dat hârtie pentru licenţiere că sunt în proces cu ei. Mi-a dat judecătoria că sunt în proces, dar domnul Duru n-a vrut să ia în considerare treaba asta. Pentru că dacă o făcea nu mai ajungeam aici. Alaltăieri, am vândut jucători ca să pot plăti la stat. Dar pe stat nu trebuie să-l ajute federaţia să-şi încaseze banii. Statul are atâtea pârghii încât te poate executa imediat. Dar Duru n-a vrut să ia în considerare asta. Iar eu iau asta ca pe o pornire. Cine l-a pornit şi cărui fapt, mă întreb şi eu. Acum aştept Provincia”, a adăugat oficialul clubului Gloria Bistriţa.

Pădureanu nu crede că unii conducători de cluburi vor să îl scoată din Liga I. “Nu este adevărat că m-au dorit afară din prima ligă ceilalţi conducători. Nu am simţit asta, din contră. Sigur, au o oarecare aversiune faţă de mine unii dintre ei. Dar eu mi-am văzut de treabă şi nu m-am băgat în prostii, cu toate că s-a spus că eu sunt «şmecherul-şmecherilor». Nu este adevărat. Şmecheri în fotbal sunt cei care au bani”, a menţionat Jean Pădureanu.

El a precizat că pentru plata datoriilor s-a bazat pe banii din vânzarea jucătorului Junior Moraes, dar, din cauza unor impresari, transferul a intrat în impas. “Acum am dat câţiva jucători la Cluj, în disperare am vrut să trag de jucători. E ultimul lucru care îşi vinde părintele. Îşi vinde animalele, căruţa, copii nu. Pentru mine erau aceşti fotbalişti. Dar nu am avut ce face şi i-am vândut. A fost târziu. Am sperat la alte surse de venit. Unul dintre motivele încurcăturilor care s-au produs este vânzarea lui Moraes în care sunt implicaţi nişte impresari. Dar la vremea respectivă o să spun despre ce e vorba. Oricum, impresarii l-au încurcat şi pe jucător, care acum e pe drumuri. Aseară era prin Bucureşti cu un coleg de-al meu şi plângea să-l las să joace. «Păi, băi băiatule, eu am cheltuit bani cu tine, trebuie să aduc alţii, ce să fac?»”, a afirmat preşedintele clubului bistriţean.

Jean Pădureanu va lupta “mai îndârjit” pentru promovare dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne nu îi va da dreptate. “Am puterea să continui dacă Gloria nu va mai juca în Liga I. Cum să nu? Voi fi mai îndârjit până o aduc din nou în Liga I. S-a spart mitul de care se vorbeşte, Gloria a retrogradat cu mine. Dar am satisfacţia în plan sportiv că Steaua, Dinamo şi Gloria nu au retrogradat în 21 de ani. Satisfacţii am avut şi o să am în continuare. O să promovez dacă TAS-ul nu ia în considerare ce prezint eu”, a mai spus Pădureanu.

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şi gruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a. Cele trei formaţii nu au primit licenţa după ce directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, a făcut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor.

Membrii Comitetului Executiv al FRF au aprobat cu nouă voturi pentru, două abţineri şi două împotrivă, la capitolul diverse al şedinţei de luni, propunerea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, ca manualul de licenţiere să nu mai fie luat în considerare pentru stabilirea echipelor ce au dreptul de evolua în Liga I. Astfel FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, echipe care nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012, ar fi putut să joace în primul eşalon.

Însă preşedintele FRF, Mircea Sandu, care nu a participat la vot, nu a validat această hotărâre, considerând că membrii Comitetului Executiv nu au atribuţii în acest sens. FRF a publicat, pe site-ul oficial, deciziile Comitetului Executiv de luni, una dintre acestea permiţând echipelor care nu au obţinut licenţa pentru sezonul 2011/2012 să se adrese TAS, însă federaţia nu preciza faptul că FC Timişoara şi Gloria Bistriţa ar fi rămas în Liga I.

Comentarii

  1. Raul spune:

    Nu cred nimic  din ce spuneti aici. NIMIC .