Pădureanu spune că va trimite miercuri la TAS memoriul Gloriei legat de licență

Președintele grupării Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a declarat, marți, că memoriul împotriva deciziei Comisiei de Apel a sistemului național de licențiere a cluburilor din cadrul FRF va fi trimis, miercuri, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

“Nu este tocmai convenabilă situația noastră. Ni s-a dat dreptul să facem memoriu la TAS și acum lucrăm la el la Ligă cu doi avocați ai Gloriei Bistrița și cu avocații Ligii. Îl pregătim și mâine îl trimitem la TAS. Speranța moare ultima. Nu măsura care s-a luat m-a deranjat, ci felul în care s-a pus problema. Sunt supărat pe unii din fotbal, voi spune pe cine la vremea respectivă”, a spus oficialul bistrițean. Datoriile clubului care au dus la neacordarea licenței pentru sezonul 2011-2012 au fost de 800.000 de lei. Conform regulamentului de licențiere, acestea trebuiau plătite până la 31 martie, însă Gloria Bistrița a achitat jumătate în urmă cu o lună, iar jumătate luni dimineață. “Eu îmi reproșez că sunt sărac la fel cum este și clubul. Pentru că n-am putut plăti în timp util. Datoria nu era chiar mică, în total a fost cam 8 miliarde de lei (n.r. – 800.000 de lei noi) plus penalități. Pentru penalități sunt în instanță, iar din cele 8 miliarde acum o lună am plătit jumătate, iar jumătatea cealaltă am achitat-o ieri dimineață. Dar conform regulamentului, era obligatoriu ca datoria să fie achitată până la 31 martie”, a explicat președintele clubului ardelean.

Comisia pentru Acordarea Licenței Cluburilor din cadrul FRF și directoul de licențiere Viorel Duru nu au ținut cont de actele depuse de clubul Gloria Bistrița, este de părere Jean Pădureanu. De asemenea, el susține că statul român nu trebuie ajutat de Federația Română de Fotbal să încaseze impozitele și taxele de la cluburile de fotbal.

“Greșeala mare e a celor care au judecat procesul de licențiere. Cum l-a interpretat domnul Duru. E normal să te adresezi unei instanțe. Am dat în judecată Finanțele Publice, am contestat niște lucruri. Iar Finanțele mi-au dat hârtie pentru licențiere că sunt în proces cu ei. Mi-a dat judecătoria că sunt în proces, dar domnul Duru n-a vrut să ia în considerare treaba asta. Pentru că dacă o făcea nu mai ajungeam aici. Alaltăieri, am vândut jucători ca să pot plăti la stat. Dar pe stat nu trebuie să-l ajute federația să-și încaseze banii. Statul are atâtea pârghii încât te poate executa imediat. Dar Duru n-a vrut să ia în considerare asta. Iar eu iau asta ca pe o pornire. Cine l-a pornit și cărui fapt, mă întreb și eu. Acum aștept Provincia”, a adăugat oficialul clubului Gloria Bistrița.

Pădureanu nu crede că unii conducători de cluburi vor să îl scoată din Liga I. “Nu este adevărat că m-au dorit afară din prima ligă ceilalți conducători. Nu am simțit asta, din contră. Sigur, au o oarecare aversiune față de mine unii dintre ei. Dar eu mi-am văzut de treabă și nu m-am băgat în prostii, cu toate că s-a spus că eu sunt «șmecherul-șmecherilor». Nu este adevărat. Șmecheri în fotbal sunt cei care au bani”, a menționat Jean Pădureanu.

El a precizat că pentru plata datoriilor s-a bazat pe banii din vânzarea jucătorului Junior Moraes, dar, din cauza unor impresari, transferul a intrat în impas. “Acum am dat câțiva jucători la Cluj, în disperare am vrut să trag de jucători. E ultimul lucru care își vinde părintele. Își vinde animalele, căruța, copii nu. Pentru mine erau acești fotbaliști. Dar nu am avut ce face și i-am vândut. A fost târziu. Am sperat la alte surse de venit. Unul dintre motivele încurcăturilor care s-au produs este vânzarea lui Moraes în care sunt implicați niște impresari. Dar la vremea respectivă o să spun despre ce e vorba. Oricum, impresarii l-au încurcat și pe jucător, care acum e pe drumuri. Aseară era prin București cu un coleg de-al meu și plângea să-l las să joace. «Păi, băi băiatule, eu am cheltuit bani cu tine, trebuie să aduc alții, ce să fac?»”, a afirmat președintele clubului bistrițean.

Jean Pădureanu va lupta “mai îndârjit” pentru promovare dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne nu îi va da dreptate. “Am puterea să continui dacă Gloria nu va mai juca în Liga I. Cum să nu? Voi fi mai îndârjit până o aduc din nou în Liga I. S-a spart mitul de care se vorbește, Gloria a retrogradat cu mine. Dar am satisfacția în plan sportiv că Steaua, Dinamo și Gloria nu au retrogradat în 21 de ani. Satisfacții am avut și o să am în continuare. O să promovez dacă TAS-ul nu ia în considerare ce prezint eu”, a mai spus Pădureanu.

Vicecampioana FC Timișoara nu a primit licența pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eșalon fotbalistic, în aceeași situație fiind și gruparea Gloria Bistrița (locul 14 în Liga I), dar și FC Bihor, care a obținut pe teren promovarea din Liga a II-a. Cele trei formații nu au primit licența după ce directorul de licențiere al FRF, Viorel Duru, a făcut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licenței Cluburilor.

Membrii Comitetului Executiv al FRF au aprobat cu nouă voturi pentru, două abțineri și două împotrivă, la capitolul diverse al ședinței de luni, propunerea președintelui LPF, Dumitru Dragomir, ca manualul de licențiere să nu mai fie luat în considerare pentru stabilirea echipelor ce au dreptul de evolua în Liga I. Astfel FC Timișoara, Gloria Bistrița și FC Bihor, echipe care nu au primit licența pentru sezonul 2011/2012, ar fi putut să joace în primul eșalon.

Însă președintele FRF, Mircea Sandu, care nu a participat la vot, nu a validat această hotărâre, considerând că membrii Comitetului Executiv nu au atribuții în acest sens. FRF a publicat, pe site-ul oficial, deciziile Comitetului Executiv de luni, una dintre acestea permițând echipelor care nu au obținut licența pentru sezonul 2011/2012 să se adrese TAS, însă federația nu preciza faptul că FC Timișoara și Gloria Bistrița ar fi rămas în Liga I.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment