Primarul Bistriței, Ovidiu Cretu (PSD): Un singur tur de scrutin mă avantajează, dar aș fi preferat două

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu (PSD), care a câștigat mandatul de edil al orașului din al doilea tur de scrutin, a declarat, miercuri, că un singur tur pentru alegerea primarilor îl avantajează, dar personal ar fi preferat două.

“Alegerea primarilor dintr-un singur tur mă avantajează fiindcă dețin această funcție, dar aș fi preferat două. Eu cred că există riscul ca primarii să fie aleși cu un număr foarte mic de voturi, ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este un lucru bun”, a declarat Ovidiu Crețu.

În 2008, Ovidiu Crețu a obținut după primul tur de scrutin 26,54% din voturile electoratului din Bistrița, contracandidatul său de la PDL, Vasile Moldovan, care era în funcție la vremea aceea fiind votat de 35,38% din populație.

Președintele Traian Băsescu a anunțat că a promulgat, miercuri, Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin, deși a avut “unele semne de întrebare”, dar că toate partidele, inclusiv USL, au cerut promulgarea acestei legi.

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptată, la finele lunii mai, de Camera Deputaților, forul decizional, cu 174 de voturi “pentru”, 110 voturi “împotrivă” și trei abțineri.

Potrivit legii adoptate, primarii vor fi aleși într-un tur de scrutin, cu excepția situațiilor de balotaj. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților după ce Senatul l-a respins anterior.

Mai mulți reprezentanți ai partidelor politice, inclusiv PDL, la fel ca și o serie de ONG-uri, i-au cerut șefului statului să nu promulge legea. 

Leave a comment