UPDATE (2): Alte șapte persoane au ajuns la spital după accidentul din Sibiu, numărul răniților ajungând la 19 – Încă un autocar implicat într-un accident rutier, de această dată petrecut la Sibiu

În această dimineață, un alt accident rutier în care a fost implicat un TIR și un autocar s-a petrecut la ieșire de pe centura Sibiului, pe DN 1.

În accident a fost implicat așadar un  TIR și un autocar care se întorcea din Spania și trebuia să ajungă la Pitești.

Din primele informații, Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu anunță că cel puțin o persoană a decedat în urma accidentului rutier. Jurnaliștii din Sibiu scriu că autocarul se pare că aparține firmei Saiz Tour, iar persoana care a decedat ar fi chiar șoferul autocarului.

Traficul rutier în această zonă se desfășoară cu dificultate.

Acesta este cel de-al doilea accident petrecut în această săptămână în care este implicat un autocar. Primul a avut loc zilele trecute pe o autostradă din Ungaria. În acel accident și-au pierdut viața cinci români.

ACTUALIZARE

Luciana Baltoș, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu a declarat pentru Realitatea TV că “accidentul s-a petrecut pe una dintre bretelele centurii ocolitoare a municipiului Sibiu spre Veștem. Din primele informații se pare că pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare în mers față de mașina din față, autocarul a lovit partea din spate a unei basculante”.

De asemenea, la spital au ajuns 18 pacienți, trei dintre aceștia fiind scoși din autocar cu ajutorul echipajelor de descarcerare.

UPDATE 09.45

Alte șapte persoane au ajuns la spital după accidentul din Sibiu, numărul răniților ajungând la 19

Alte șapte persoane rănite în urma accidentului produs, joi dimineață, pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, în care au fost implicate un autocar și o basculantă au ajuns la spital, numărul total al răniților ajungând astfel la 19 persoane, dintre care până în prezent două au fost internate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență (SJU) Sibiu, Raluca Pușcă, 19 persoane au ajuns la unitatea medicală, cea mai mare parte a răniților fiind în curs de investigare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe 19 răniți cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani. Majoritatea răniților au suferit politraumatisme în urma accidentului rutier, dar din fericire acestea sunt minore. Cea mai mare parte a persoanelor rănite se află însă în continuare în curs de investigare pentru a stabili un diagnostic final”, a spus Pușcă.

Ea a precizat că medicii au stabilit deja că doi dintre răniți sunt în stare mai gravă și au suferit fracturi, motiv pentru care au fost deja internați în secția de ortopedie.

Inițial, la Spitalul Județean de Urgență Sibiu au ajuns 12 persoane.

Potrivit polițiștilor din Sibiu, șoferul autocarului avea o listă cu 55 de pasageri pentru cursa Spania – București, urmând să se stabilească câte persoane au coborât din autocar înainte de accident.

Un autocar plin cu pasageri s-a ciocnit, joi dimineață, cu o basculantă pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu.

“Accidentul s-a petrecut la ieșirea de pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu către Veștem. Din primele informații se pare că pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare în mers față de mașina din față, autocarul a lovit partea din spate a unei basculante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, inspectorul Luciana Baltoș.

În urma accidentului, o persoană a murit, fiind vorba, potrivit martorilor, de șoferul de rezervă al autocarului.

Autocarul venea din Spania și se îndrepta spre București. Autovehiculul aparține firmei Saiz Tour și este înmatriculat în Spania.

Leave a comment