Oltean: Dacă UDMR nu e de acord cu oferta 8+2, vom renunța la proiectul reorganizării până după parlamentare

Într-un interviu acordat pentru Gândul, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirmă că totul depinde acum de partenerii de guvernare ai democrat-liberalilor, precizând că, în cazul unui refuz venit din partea UDMR, trasarea de noi județe nu va mai fi posibilă decât după alegerile parlamentare programate la sfârșitul anului viitor.
Potrivit lui Oltean, reprezentanții maghiarilor vor trebui să decidă sâmbătă, în cadrul întâlnirii unionale de la Târgu Mureș, dacă vor ca proiectul să mai fie aplicat, sau nu, precizând că “este o ofertă pe care ar fi păcat să o piardă”.

“Aș vrea să precizez încă de la început că acest proiect al PDL și al președintelui nu e în folosul unui partid sau al unei grupări de interese. El fundamentează o nouă reorganizare care să fie în conformitate cu posibilitățile de accesare rapidă și eficientă a fondurilor UE”, spune Ioan Oltean pentru Gândul.

“UDMR-ul a respins de la bun început oferta noastră pe considerentul că, mă rog, comunitatea maghiară nu mai poate gestiona tradiția și cultura într-o asemenea formulă, pierzându-și identitatea. Atunci, am oferit comunității maghiare și UDMR posibilitatea ca cele două județe de factură majoritară maghiară să rămână exact așa cum sunt, cu toate neajunsurile care curg din asemenea poziționare din punct de vedere al noului proiect”, a explicat secretarul general al PDL reporterului de la Gândul.

Citește tot interviul cu Ioan Oltean pe www.gandul.info

Leave a comment