23/09/2017

Studenţii de la Babeş-Bolyai au participat astăzi la festivitatea de absolvire

Plini de emoţii, sute de tineri, care au studiat în cadrul extensiilor Universităţii Babeş-Bolyai de la Bistriţa au participat astăzi la festivitatea de absolvire a facultăţii.

Părinţi cu lacrimi în ochi şi mândri de copiii lor le-au oferit absolvenţilor flori şi s-au fotografiat alaturi de aceştia într-un moment important din viaţa lor.

Tinerii, îmbrăcaţi în tradiţionalele robe şi purtând pe cap o tocă au cântat împreună “Gaudeamus igitur ” şi au luat aminte la ceea ce profesorii au vrut să le transmită.

Primii care au avut fstivitatea de absolvire au fost studenţii Facultăţii de Studii Europene.

Dorin Dobra, cadru didactic asociat al acestei facultăţi, a declarat pentru Bistriţa Online că “de la noi este cea de-a doua promoţie care încheie studiile. Anul trecut am avut 31 de absolvenţi, iar în acest an 54. Pentru anul următor avem 100 de locuri vacante, dintre care 10 sunt la buget, aşa că tinerii au posibilitatea să opteze pentru un loc la o specializare din cadrul Facultăţii de Studii Europene”.

De asemenea, alte câteva sute de absolvenţi au încheiat studiile fie la Facultatea de Sport, fie la cea de Geografie sau Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.