ANM: Cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru zilele de vineri și sâmbătă

O atenționare cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii, scădere accentuată a temperaturii a fost emisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 24 iunie, ora 12,00 – 25 iunie, ora 18,00.

Potrivit site-ului ANM, în intervalul menționat, vremea va deveni instabilă în toate regiunile. Vor fi averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 de litri/metrul pătrat și izolat 70 de litri/metrul pătrat. Vântul se va intensifica și trecător va avea aspect de vijelie.

În prima parte a intervalului, regiunile cele mai afectate vor fi cele din nord-vestul, nordul și centrul țării, precum și zona montană, apoi cele din jumătatea de est.

În cursul zilei de sâmbătă, vremea se va raci accentuat în întreaga țară.

Atenționarea cod galben se referă la faptul că fenomenele meteorologice prognozate – averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate – sunt obișnuite pentru zona respectivă, dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități. Există riscul de creșteri de debite și niveluri ale cursurilor de apă.

Leave a comment