25/09/2017

Gloria Bistriţa va primi în continuare finanţare de la bugetul local

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va continua să susţină financiar clubul Gloria Bistriţa chiar dacă echipa va evolua, sezonul următor, în liga a doua.
“Indiferent care va fi verdictul de la Lausanne (n.r. – al TAS), voi convoca o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Bistriţa şi voi solicita consilierilor să aprobe susţinerea financiară a echipei. Dacă va fi în liga secundă, voi cere susţinerea ei pentru a intra în prima ligă. Acest lucru înseamnă să continuăm să finanţăm clubul fiindcă, la Bistriţa, în afară de brandul Gloria este şi o bază sportivă de nivel internaţional care, dacă municipiul nu se implică să susţină echipa să revină în prima ligă, se va distruge încet-încet”, a declarat Ovidiu Creţu.
Primarul a precizat că va convoca şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bistriţa la începutul lunii iulie şi va cere aleşilor să fie de acord cu respectarea contractului de parteneriat încheiat între Gloria Bistriţa şi Primărie, în baza căruia clubul primeşte o finanţare de două milioane de lei anual, unul pentru turul competiţiei şi altul pentru retur. Din acest contract, în 2011 s-au alocat grupării bistriţene doar 500.000 de lei din cauza unui litigiu între Gloria şi firma Elba care a ridicat nocturna de pe stadion şi care a încercat să-şi recupereze banii direct din conturile Primăriei, lucru considerat ilegal de aceasta din urmă.
În ce priveşte o posibilă implicare a municipalităţii în conducerea clubului Gloria, primarul Bistriţei a declarat că nu există o astfel de intenţie. “Noi nu ne pricepem la fotbal. Nici primarul, nici viceprimarii sau consilierii nu se pricep la fotbal. Nu am rezolva problemele. Problemele trebuie rezolvate de cei care ştiu şi se pricep. Noi verificăm ca banii pe care-i dăm să fie cheltuiţi legal”, a declarat Creţu.