Vasile Dâncu și-a lansat volumul ‘Mitologii, fantasme și idolatrie’

Sociologul Vasile Dâncu, directorul Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), și-a lansat, vineri, un nou volum, intitulat ‘Mitologii, fantasme și idolatrie’.

Cartea a apărut la Editura Rao și conține ‘meditații și flashmob-uri’, texte ale autorului apărute în diverse publicații, în ultimii doi ani.

‘Într-o societate aflată sub semnul mitologiilor și al hierofaniilor, al ontofaniilor decăzute, al emoției și fantasmelor, al idolatriilor, textele mele caută să creeze o discontinuitate care să fie percepută ca efect de contrast și de meditație’, afirmă autorul în cartea sa.

‘Textele din această lucrare nu au ambiții științifice, dar vor să completeze viața mea de intelectual și sociolog, pentru că sociologul, orice ar face, se află într-o triplă ipostază: este producător de cunoaștere obiectivată, este un cercetător care are propriile proiecte și metode de cercetare preferate, dar, să nu uităm, este și participant, activ sau nu, la procesele sociale reale’, mai spune Vasile Dâncu în Argumentum.

Cartea lui Vasile Dâncu a fost prezentată, printre alții, de academicianul Ioan Aurel Pop, de profesorul Aurel Codoban și de social-democratul Ioan Rus, fost ministru de Interne.

Leave a comment