Primăria Bistrița plătește 13.000 de lei pentru închirierea a două imobile revendicate

Două imobile din Bistrița, în care funcționau două unități de învățământ, o grădiniță și respectiv un grup școlar au fost revendicate de proprietarii de drept, iar instanțele de judecată le-au dat câștig de cauză acestora. Așa se face că la ora actuală, Primăria Bistrița trebuie să plătească chirie lunară pentru ca în ambele imobile să poată funcționa unitățile școlare.

Pe masa consilierilor locali care se vor reuni joi într-o ședință ordinară vor figura și două proiecte de hotărâre care prevăd prelungurea duratei contractelor de închiriere între Primăria Bistrița și proprietarii celor două clădiri.

Primul imobil, în care funcționează o grădiniță este situat pe strada Ecaterina Teodoroiu din municipiu și a fost revendicat de Parohia Evanghelică Bistrița, prin reprezentantul său – preotul paroh Johann Dieter Krauss. Această grădiniță este singura care funcșionează cu program săptămânal în municipiu. Are șapte grupe cu predare în limba română, școlarizând  180 de copii, iar oferta educațională a grădiniței este corelată cu nevoile și posibilitățile acestor copii. Prelungirea contractului de închiriere se motivează și prin faptul că actualmente, municipiul Bistrița se confruntă cu o situația deficitară în ceea ce privește imobilele cu destinația de grădiniță, raportat la numărul de copii pentru care se solicită înscrierea în unitățile de învățământ preșcolar. Calculul total al chiriei pentru imobilul construcție și terenul aferent este de 7.342 lei/lună și acesta a fost calculat atât pentru construcție (6 lei/metru pătrat), cât și pentru terenul din jurul acesteia (2,5 lei/metru pătrat). Dacă proiectul va trece, contractul se va prelungi cu încă 5 ani.

În privința celului de-al doilea imobil, acesta este situat pe Bulevardul Republicii, numărul 18 și, aici, funcționează Grupul Școlar Sanitar. Imobilul a fost revendicat de Marianne Isabella Schwarz. Valoarea contractului de închiriere pentru acest imobil este de 5.656 lei/lună, iar contractul ar urma să fie prelungit tot cu 5 ani.

Pentru cele două contracte, Primăria Bistrița ar urma să aloce lunar din bugetul local 13.000 de lei.

Leave a comment