USL Bistrița-Năsăud renunță la referendum cât timp nu există pericolul desființării județului

USL Bistrița-Năsăud nu va mai cere organizarea unui referendum local pentru a afla dacă cetățenii doresc desființarea județului atât timp cât nu nu există pericolul desființării județului, afirmă consilierul județean PSD Daniel Suciu.

“Atâta timp cât dispare pericolul ca județul Bistrița-Năsăud să dispară, nu are sens să organizăm un referendum local. Abia dacă se va mai ajunge din nou în această situație vom cere ca oamenii să fie consultați și decizia să nu fie luată de politicieni”, a spus Suciu.

Consilierii județeni ai USL Bistrița-Năsăud au depus, în cursul săptămânii trecute, o solicitare de convocare a unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean cu un singur punct pe ordinea de zi: organizarea unui referendum local care să le dea posibilitatea oamenilor să spună dacă doresc desființarea județului.

Consilierii USL au cerut convocarea ședinței pentru data de 24 iunie, dar președintele Consiliului Județean, Liviu Rusu (PDL), nu a dat dispoziția de convocare așa încât ședința nu a mai avut loc.

UDMR a respins, luni, în ședința coaliției, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX liderul UDMR, Kelemen Hunor.

În ședința de luni a coaliției, liderii UDMR au respins toate propunerile PDL privind reorganizarea administrativ-teritorială.

În aceste condiții, liderii coaliției au decis ca acest proces să fie amânat.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, luni, că nu mai este timp până la 1 iulie pentru a se face reorganizarea administrativă, precizând că discuțiile vor continua pentru un acord politic, urmând ca până atunci să se realizeze reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după ședința USL, răspunzând unei întrebări, că nu crede că trebuie să se mai meargă în acest moment la referendumurile județene dacă Guvernul își asumă public decizia de a renunța la reorganizarea administrativ-teritorială.

“Dacă decizia publică și asumată de Guvern este că au înțeles și se dau bătuți, nu cred în acest moment că trebuie să mai mergem la referendum”, a spus Ponta, răspunzând astfel unei întrebări privind renunțarea USL la organizarea de referendumuri județene în condițiile în care Guvernul amână reorganizarea.

Ponta a precizat că în orice moment în care se va “simți” că s-a dorit ca cetățenii să fie păcăliți, se va apela la referendum.

Leave a comment