Sensul giratoriu din Subcetate, în dezbaterea consilierilor locali

Consiliul Local al municipiului Bistrița se va reuni joi într-o ședință ordinară pe a cărei ordine de zi figurează un proiect de hotărâre care vizează amenajarea unui sens giratoriu în zona Subcetate.

Una dintre problemele importante cu care se confruntă Bistrița la ora actuală, în lipsa unei centuri ocolitoare autentice a municipiului, este circulația pe strada Drumul Cetății, unde predomina transportul greu de marfă. Apariția noii zone industriale din zona Drumul Tărpiului, dar mai ales cartierul de blocuri și locuințe ANL de pe strada Subcetate au generat probleme deosebite în intersecția străzilor Drumul Cetății și Subcetate. Primăria Bistrița a încercat varianta semaforizării intersecției, dar sistemul este eficient numai în condițiile unui trafic normal, echilibrat pe toate ramurile intersecției.

Însă, în orele de vârf (dimineața între orele 6:30 și 8:30, respectiv după-amiaza între orele15:00 și 16:00) precum și în momentele când pe strada Drumul Cetății trec coloane de TIR-uri, semaforizarea devine ineficientă aducând disconfort participanților la trafic.

Singura variantă pentru rezolvarea situației este realizarea unui sens giratoriu în această intersecție. Solutia și-a dovedit eficienta în multe alte intersecții din oraș, unde au existat probleme similare.

Sensul giratoriu ar asigura o circulație sigură și fluentă în zonă, însă, configurația actuală a intersecției nu permite dezvoltarea unui sens giratoriu. Pentru realizarea suprafeței necesare este obligatorie o lărgire a ramurilor intersecției care aparțin de strada Drumul Cetății. Acest lucru este posibil prin prelungirea și modificarea podului existent peste șantul de gardă, astfel încât intersecția să întrunească toate elementele necesare amplasării unui sens giratoriu.

Consilierii locali vor dezbate joii acest proiect și vor încerca să găsească soluții pentru ca acest sens să fie amenajat și astfel să se fluidizeze traficul în această zonă.

Leave a comment