Asta-i Bistrita lui Cretu?

2 milioane la Gloria, 6 miliarde vechi pentru Strut, gropi, petece de asfalt, multe concerte fara public – bilant provizoriu al primarului Cretu.

Cu ce sa incepem ? Cred ca este evident ca cele 2 milioane de lei (500 de mii de euro)pe care Cretu vrea cu tot dinadinsul sa le bage in conturile lui Padureanu pentru a i se intoarce in campania electorala o parte din ei, o sa ajunga acolo fie ca bistritenii vor asta sau nu. De fapt, parerea lor sau criterile de performanta minime cerute Gloriei, nu conteaza pentru acelasi edil. De asemenea, acelasi primar al municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, mai gaseste 6 miliarde de lei vechi pentru promovarea unei mascote urate, un strut care, cica, reprezinta comertul Bistritei (probabil, cel second hand). Alti bani care vor fi dati cu destinatie si care se vor intoarce, cel mai probabil, cota parte, in campania electorala a PSD-ului. Asadar, saracii pesedisti care mor de grija populatiei infometate de pedelisti, gasesc si ei cateva resurse pe care sa le sifoneze. Si aici trebuie sa amintim si marea complicitate a consilierilor PNL si PD-L care tac si care se fofileaza cand se vorbeste pe aceste teme.

Mai mult, solutiile de peticire a gropilor din carosabilul orasului sunt demne de lauda, aspectul per ansamblu al soselelor din Bistrita fiind ca dupa un bombardament. O mana de gospodar se vede de la distanta si aici ma refer la edilul orasului Tg. Mures, Sibiu si de ce nu, Beclean. La Bistrita, cuvantul de ordine este fusareala. Dam impresia ca se rezolva problema gropilor (toate vor reaparea in toamna acestui an), marcam din nou trecerile de pietoni (alti bani aruncati, ele fiind marcate si in toamna anului trecut chiar inainte de inghet), taiem copacii in asa fel incat sa nu mai fie nevoie de o interventie in urmatorii 5 ani, facem cateva locuri de parcare cu taxa in centru dar ii punem pe comunitari (platiti din bani publici) sa faca servicii unei firme private care ne vaneaza masinile pentru a le ridica. Ne place? Poate ne plac bisnitarii din centru sau cei de la Decebal pe care acelasi Cretu nu asmute comunitarii cum ii smute pe masinile noastre? Pote ne plac Baile Figa situate la 40 de km de Bistrita pentru ca la Bistrita, vara, nu se poate merge la un strand (inca, spun oficialii)? Poate ne plac cersetorii care ne agaseaza la fiecare pas in centru si care ii fac neputinciosi pe oficiali? Poate ne place aparitia zilnica a primarului in presa ca rege medieval (cu ochelari, pantofi si camasa cu maneca scurta), ca cititor de povesti, ca aparator al crengutelor necrescute de pe bulevard, ca sustinator al garduletelor de 10 m de pe acelasi bulevard etc.? Sau, poate celor care locuiesc in acele zone, le place strada Tarpiului, jalnica „realizare” cu peste 50 de familii care traiesc ca si in evul mediu (de aia era Cretu rege pe pietonal) fara electricitate?

Nu sunt bani? Nu este PSD-ul la guvernare si din aceasta cauza nu poate face nimic? Fals. De fapt, primarul Cretu nu are nicio viziune asupra orasului Bistrita, habar n-are cum o sa arate el peste 5 sau 10 ani. Viziunea lui se oprea la un parc de distractii si gata. Pana atunci, ne vedem in Cluj la cumparaturi sau in Mures la un strand.

Calin G.

(material preluat de pe http://tvbistrita.ro/?pag=0&id=1141)

Join the Conversation

2 Comments

  1. ce slugoi nenorocit esti ma sciitorule! tu citi bani sifonezi di banii publici

  2. Foarte adevarat , Domnule primar cu ce credeti ca ne incalzesc pe noi strutii dvs, de ce nu faceti un strand ptr tinerii din bistita un mool..ceva care sa ramana dupa domnia dvs…nu numai un parc ca banii sunt..de ce sa ii dati degeaba la Gloria..care nu ne ajuta cu nimic.de ce nu creeati locuri d emunca ptr noi tinerii care daca vrem sa ne angajam ne cere experienta desi cat am terminat facultatea, este posibil sa ajungem sa nu muncim nicaieri, ca peste tot ne spune nu aveti experienta..si apoi d fapt unde iti depui un dosar , te pregatesti vine cunostinta lui cutaresc si cutarica si tu tot fara loc de munca traiesti, vai de mama noastra noi tinerii…daca nu am avea parintii care sa ne sprijine am fi mai ceva ca cersetorii de prin oras…

Leave a comment