18/08/2017

Doar 44,19% dintre elevii din Bistriţa-Năsăud care au susţinut bacalaureatul au reuşit să promoveze

bac

Doar 44,19 la sută dintre elevii din Bistriţa-Năsăud care au susţinut bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie au reuşit să promoveze examenul, potrivit informaţiilor date publicităţii, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

Purtătorul de cuvânt al ISJ Bistriţa-Năsăud, Anamaria Leuca, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că procentul de promovabilitate la bacalaureat este, în judeţ, înainte de contestaţii, de 44,19, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate dintre elevii care au susţinut examenul nu au reuşit să ia note de trecere.

Potrivit sursei citate, cel mai mare procent de promovabilitate – 97,71 – s-a înregistrat la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa, iar cel mai mic – 3,13 – la Grupul Şcolar de Servicii Bistriţa.

Leuca a spus că rezultate slabe au obţinut şi elevii care au studiat la Grupul Şcolar Feldru, doar 3,86 la sută dintre ei reuşind să promoveze, dar şi cei de la Grupul Şcolar “Henri Coandă” din Beclean, unde promovabilitatea a fost de 4,41 la sută.

În Bistriţa-Năsăud, la sesiunea actuală a examenului de bacalaureat au participat 3.567 de elevi, patru dintre ei fiind eliminaţi pentru fraude cu fiţuici şi telefoane mobile.

 

Comentarii

 1. Lacatusmatei spune:

  Nu trebuie sa ne miram in ultimi ani sau schimbat de zeci de ori regulile examenului pentru obtinerea bacului.
  Asa ministru asa rezultate asa salari a profesorilor asa rezultate a copiilor.-Da,sunt tot mai convins ca ne meritam soarta…
  si ca nu ne vom trezi niciodata din prostia in care ne scaldam de zeci de ani!
  Halal popor,mizerabila natie! Astia suntem si mi-e rusine ca m-am nascut
  roman!!!