19/08/2017

Elevi şi profesori din 13 ţări, la balcaniadele de informatică pentru juniori şi seniori

Elevi şi profesori din 13 ţări participă, începând de luni, la balcaniadele de informatică pentru seniori şi juniori, găzduite, anul acesta, de oraşul Bistriţa.

Potrivit organizatorilor, la cele două competiţii, care au loc în acelaşi timp, participă elevi din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia, respectiv loturi din Croaţia, Republica Moldova, Elveţia, ultimele ţări având statul de invitat la această competiţie.

România este reprezentată la seniori de două loturi de elevi, primul condus de Florentina Ungureanu, avându-l ca adjunct pe Andrei Paul Puni şi în componenţă pe Andrei Purice, Mihai Dan Gheorghe, Andrei Şerban şi Cezar Mocan şi al doilea format din Andrei Bogdan Antonescu, Daniel Posdărăscu, Alexandru Tache şi Mihai Calancea.

La Balcaniada de juniori, lotul României este condus de Cristina Sichim, adjunct îl are pe Ovidiu Domşa şi în componenţă pe Darius Rareş Buhai, Alexandru Velea, Valentin Harsan şi Florin Chirică. Al doilea lot este format din Paul Andrei Gramatovici, Tiberiu Marin, Adrian Petru Crăciun şi Vlad Tărniceru.

Deschiderea festivă a Balcaniadelor de informatică a avut loc luni, la ora 17.00, la Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” din Bistriţa.

Concursul propriu-zis va începe marţi, la ora 9.00. Miercuri, participanţii vor merge în excursie la Cluj-Napoca şi la salina din Turda, iar joi va avea loc o a doua parte a concursului. Seara, olimpicii vor vizita Castelul Dracula din Munţii Bârgăului.

Premierea va fi vineri, iar plecarea loturilor în cursul zilei de sâmbătă.