20/08/2017

Primarul, viceprimarul şi politicienii

Peste drum de Biserica Evanghelică şade o instituţie. În instituţie cu pricina, adică în primărie este un primar, Creţu şi un viceprimar care nu are o culoare politică similară cu Ovidiu Creţu. Aţi ghicit, e vorba de Andrei Rusu. De liberalul Andrei Rusu, cel care a rămas fără Direcţia Tehnică, devenită un fel de gadget al alianţei dintre PSD şi PNL la nivel de muncipiu.

Profund nemulţumit de modul cum Creţu înţelege funcţionarea USL, Andrei Rusu spune că totul nu este decât o răzbunare politică, înotul lui Creţu prin apele tot mai tulburi ale politichiei bistriţene depinzând, se vede, de soarta Wonderlandului, dar şi de fântîna arteziană. De o fântână arteziană.
Decizia lui Creţu, ar putea arunca în aer protocolul USL de la nivelul Bistriţei, protocolul care şi aşa, stă într-un picior, cred că e vorba de unul de lemn. Lui Rusu i se reproşează că ar fi votat una în Comisia Tehnică şi alta în plenul şedinţei, dar şi eu cred că e vorba doar de orgolii politice.
Ce se poate întâmpla?
Multe depind de discuţiile ce au avut loc astăzi în USL, deşi, senzaţia mea este că lucrurile nu merg foarte bine în interiorul alianţei. Aflat pe cai mari, lui Ovidiu Creţu nu îi prea pasă de aliaţii săi liberali. În felul său, are dreptate: avem un singur tur de scrutin, nu are contracandidat, iar PNL nu i-a făcut deloc probleme în şedinţele de Consiliu Local. Cât despre PDL, în oricare dintre variante, adică Vasile Moldovan, Ioan Turc, sau alţii, Creţu pleacă din pole-position. Am informaţii că şi cele două sondaje de opinie spun cam acelaşi lucru: Creţu cîştigă primăria!
Cu toate acestea, mai am o informaţie: nici PNL dar nici PDL nu vor tăia frunze la câini, fie ei mulţi şi vagabonzi.
material preluat de pe http://www.politicabn.blogspot.com/