18/08/2017

Aurel Tămaş cântă de două ori în această lună la Bistriţa

Interpret de seamă al cântecului popular ardelenesc, Aurel Tămaş, va susţine în această lună două concerte la Bistriţa.

Primul concert va avea loc la finele acestei săptămâni, când la Bistriţa se va desfăşura un târg cu produse tradiţionale intitulat “Produs de Cluj”. Evenimentul este programat a se desfăşura în Heidenfeld.

Cel de-al doilea concert care îl va aduce din nou în faţa bistriţenilor pe Aurel Tămaş este programat pentru data de 15 iulie, când va debuta o nouă ediţie a Zilelor Bistriţei. Aurel Tămaş va urca pe scenă după ora 20:00, alături de acesta urmând să concerteze şi Ciprian Istrate, Ciprian Zopota şi Ioana Datar. De asemenea, pe scenă vor urca şi ansamblurile profesioniste “Meseşul” de la Zalău şi “Cununa de pe Someş” de la Bistriţa.

Aurel Tămaş a fost şi este foarte apreciat pentru cântecele sale, de pildă “Viaţă trecătoare”, “Toate-n lume trec şi vin”, “Balada saracului”.

Prima experienţă muzicală a avut-o la 10 ani , ca acordeonist, iar ceva mai târziu a înfiinţat prima orchestră. Din această perioadă este demnă de reţinut participarea artistului la “Cenaclul Azur“ din Cluj. În 1992 a început una dintre cele mai importante colaborări din cariera sa cu maestrul Dumitru Fărcaş.

A urmat episodul “America“, experienţă care a contribuit la desăvârşirea artistică a lui Aurel Tămaş . Reîntors în ţară , a înregistrat împreună cu Dumitru Fărcaş primul album de muzică populară în anul 1994, iar anul 1995 îi aduce participarea la Cerbul de Aur şi primele apariţii pe posturile de televiziune.

Ceea ce a urmat, este o ascensiune rapidă care a adus cu sine numeroase succese, Aurel Tămaş bucurându-se în continuare de admiraţia fanilor săi.

Sursa foto: www.showmania.ro