Cu 1,2 milioane de lei, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud modernizează căminul de bătrâni de la Nușeni

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a reușit să obțină finanțare europeană pentru un proiect care prevede modernizarea, extinderea și echiparea corespunzătoare a Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane cu handicap din cadru Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Adulți de la Nușeni.

Valoarea totală a proiectului este de 1.234.000 lei, adică mai bine de 280.000 de euro. Proiectul prevede modernizarea unei clădiri în care actualmente funcționează un oavilion de dormitoare.

Vicepreședintele Consililului Județean Bistrița-Năsăud, Mihai Bumbu, a declarat pentru Bistrița Online că “am reușit să obținem finanțare europeană și ne vom apuca în curând de modernizarea unui pavilion al compexului, în care există dormitoare pentru persoanele vârstnice”.

Mai exact, Mihai Bumbu spune că lucrările prevăd consolidarea structurii de rezistență a clădirii și mansardarea acesteia, lucru care va permite dublarea numărului de locuri. Mai mult, după ce lucrările la clădire vor fi finalizate se va trece la ehiparea corespunzătoare a camerelor, urmând să fie achiziționat mobilier adaptat nevoilor persoanelor cazate în acest centru.

Pentru ca lucrările să poată să fie demarate, Mihai Bumbu a completat că “am publicat anunțul pentru organizarea unei licitaâii în vederea găsirii unei firme care se va ocupa de tot ce trebuie făcut acolo”. Firmele interesate să participe la licitație pot depune ofertele până la data de 20 iulie. Conform estimărilor autorității județene, dacă totul decurge normal, lucrările ar trebui finalizate până la finele acestui an.

Pe perioada executării lucrărilor, persoanele cazate în clădirea care urmează să fie reabilitată vor fi mutate fie în alte camere din cadrul complexului, fie vor fi duse la un alt complex de servicii sociale, de la Beclean. În prezent, la centrul de la Nușeni sunt cazați circa 100 de oameni.

Sursa foto: www.rasunetul.ro – Prof. Ovidiu Bocșa

Leave a comment