Peste 30 de angajați ai MAI din Bistrița-Năsăud părăsesc sistemul

În loc să-și facă planuri pentru vacanța de vară, bugetarii bistrițeni din mai multe instituții publice muncesc în aceste zile pentru a face impresie bună șefilor care au de luat decizii grele în privința reducerilor de personal.

Valul de reduceri din cadrul Ministerului Administrației și Internelor afectează și județul Bistrița-Năsăud.

Polițiști, pompieri și jandarmii care nu sunt suficient de bine pregătiți sau care sunt aproape de vârsta de pensionare își vor pierde posturile, după ce, de la nivel național s-a luat decizia de restructurare.

Noile organigrame prevăd că din județul nostru vor părăsi sistemul peste 30 de angajați, majoritatea fiind de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud. Purtătorul de cuvânt al IJJ BN, Georgeta Cășvan, a declarat pentru Bistrița Online că “de la noi sunt vizate 25 de persoane, care nu au promovat interviul pe probleme profesionale care a avut loc săptămâna trecută. Aici este vorba despre personal contractual (adică persoanele care lucrau în cadrul IJJ BN, dar nu erau jandarmi – 6 persoane) și subofițeri ( adică jandarmi -19 persoane)”.

În ceea ce privește Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, purtătorul de cuvânt al instituției, Antonela Gorgan, a declarat că “nu există momentan o cifră exactă a posturilor care vor fi reduse. Știu că la această oră se analizează toate soluțiile și așteptăm să vedem ce se va întâmpla în urma interviurilor. E o schimbare importantă pentru noi și din acest motiv nu avem deocamdată o cifră exactă”.

De asemenea, și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud vor pleca opt angajați. Vasile Trifan, purtătorul de cuvânt al instituției a declarat că “opt persoane părăsesc sistemul. La noi a fost mai simplu, nu au fost necesare interviurile. Vor pleca patru persoane care nu sunt cadre militare, acestea urmând să plece pe bază de preaviz și alte patru care sunt cadre militare, dintre care trei se vor pensiona”.

Leave a comment