18/08/2017

Trupa Distinto îi va încânta pe bistriţeni de Zilele Bistriţei

În cea de-a doua zi în care se va sărbători o nouă ediţie a Zilelor Bistriţei, mai precis 16 iulie, bistriţenii vor avea parte de un concert unic, susţinut de trupa Distinto.

Aceasta a fost înfiinţată în anul 2005. Genul abordat, POP-OPERA, este unul relativ nou pe piaţa internaţională, iar în România, genul pe care trupa Distinto îl promoveaza este unic. Cei trei interpreţi îşi propun să aducă în peisajul muzical românesc actual un gen nou: clasic, dar în acelasi timp comercial, modern, dar totodată distins.

Numele “DISTINTO” provine din limba italiană, având dublă semnificaţie, însemnând DISTINCT sau DISTINS, şi defineste noul gen pe care formaţia îl abordează: POP-OPERA. Diferenţa faţă de celelalte genuri existente reiese, atât din abordarea vocală, cât şi din aranjamentul orchestral simfonic pe ritmuri pop.

Din august 2008, trupa DISITNTO este impresariată de Music Management, colaborare care se dovedeşte foarte fructuoasă: în iulie 2008, trupa este invitată să cânte în deschiderea concertelor lui Julio Iglesias de la Cluj şi Iasi, iar reacţia publicului la evoluţia soliştilor confirmă necesitatea acestui gen pe piaţa românească. Urmează, în mod firesc, o serie de concerte impresionante: deschiderea concertului “Noaptea celor 5 tenori” la Sala Palatului din Bucureşti, “Concertul de Crăciun” organizat de Filarmonica “George Enescu” din Bucureşti, recitalul din spectacolul “Marele Concert al Verii” la Opera din Braşov, concertele cu Francesco Napoli de la Sala Palatului din Bucureşti, recitalurile din cadrul Festivalurilor Mangalia (2008, 2009, 2010), Mamaia (2008, 2009, 2010), recital în Gala de Premiere “Romanian Music Awards 2010″ de la Craiova, intonarea Imnului de Stat al României în Finala Cupei României 2009 de la Tg. Jiu sau în Gala de Premiere a Comitetului Olimpic Român, recital în deschiderea Campionatului Mondial de Haltere 2009 de la Bucureşti, recital în deschiderea Cupei Mondiale de Judo 2010 de la Bucureşti, concertul “Seara Italiană” alături de Ianna şi de orchestra simfonică European Royal Orchestra de la Arenele Române, concertul de lansare al albumului propriu în cadrul Festivalului de la Mamaia, unde DISTINTO i-a avut ca invitaţi pe Francesco Napoli, Adrian Romcescu, Ianna şi Nicola, recital în stagiunea Operei din Constanţa şi multe alte evenimente.

În anul 2008, trupa DISTINTO începe colaborarea cu Casa de Producţie Cat Music, colaborare care aduce pe piaţa românească primul album al formaţiei. Albumul “Distinto” reprezintă o premieră pentru muzica românească: în primul rând, pentru că defineşte genul abordat prin lucrările muzicale noi prezentate; în al doilea rând, pentru că propune transformarea stilistică, în genul clasico-romantic, a celor mai importante creaţii româneşti şi internaţionale, care prin valoarea lor şi-au păstrat “nemurirea” în conştiinţa şi sufletele iubitorilor de muzică din România. Şi, în al treilea rând, pentru că maniera propusă de cei trei solisti (Tavi, Marius şi Mihai), reprezintă una dintre cele mai rafinate expresii ale stilului bel-canto.

Băieţii de la Distinto vor urca pe scenă sâmbătă, după ora 20:00.

Sursa: www.distintolive.ro

Comentarii

  1. Anonim spune:

    E prima data cand aud de astia.