23/09/2017

Află ce punctaje au obţinut comisarii de la Garda Financiară Bistriţa-Năsăud după testarea profesională

Ieri după amiază, 13 comisari de la  Garda Financiară Bistriţa-Năsăud au susţinut prima probă a examenului de testare profesională. Dintre aceştia, 11 au fost declaraţi admişi, unul a fost respins şi încă unul nu s-a prezentat la examen.

Cel mai mare număr de puncte l-a obţinut comisarul Ioan Aluaş, care a fost notat cu 80 de puncte din 100 posibile, iar cel mai mic, Ioan Onc, cu 42 de puncte. Acesta nu a reuşit să obţină nici măcar 50 de puncte, cât era necesar pentru a trece mai departe, la următoare probă, cea a interviului.

Şeful secţiei judeţene a Gărzii Financiare, comisarul Alexandru Farcaş, a obţinut 70 de puncte, exact cât era necesar pentru a putea susţine şi următoarea probă.

Pentru funcţiile de conducere, comisarii trebuiau să obţină minim 70 de puncte, iar pentru cele de execuţie minim 50 de puncte.

Examenul de testare profesională s-a desfăşurat la centrul de la Suceava, iar vineri, comisarii care au reuşit să obţină minim 50 sau 70 de puncte vor susţine cea de-a doua probă, constând într-un interviu.

Această testare are ca scop scoaterea în evidenţă a capacităţii de analiză a funcţionarilor publici şi nivelul cunoştinţelor profesionale ale acestora. Proba scrisă a cuprins 25 de întrebări de tip grilă.

În cadrul interviului se vor testa abilităţile şi aptitudinile profesionale ale candidaţilor.

După ce vor susţine şi această probă, candidaţii admişi vor afla dacă vor mai rămâne sau nu în funcţii. Astfel, în cazul în care există mai mulţi candidaţi admişi decât numărul necesar conform noilor reglementări vor rămâne în funcţii cei care au cel mai mare punctaj.

Comisarul şef al Gărzii Financiare Bistriţa-Năsăud, Alexandru Farcaş, a declarat pentru Bistriţa Online că “toate cele 13 persoane care erau înscrise pe lista de examinare au primit preavize. După ce se va susţine şi proba orală, în mod normal în sistem ar trebui să mai rămână 8 persoane, însă, acest lucru depinde foarte mult de rezultatele finale. Asta pentru că dacă nu se vor obţine rezultate de trecere s-ar putea să plece mai multe persoane”.

Comentarii

  1. anonimus spune:

    da’ ce se pricepe onc la spaga, mama, mama.pana si numarul de la masina are ceva din chestia asta/.

    • Ioan spune:

      Da’ nu-i prost cine ia, e prost cina da…si ma tem ca tu ai cam dat. Oare de ce?