Blocurile sociale din Viișoara și Subcetate vor fi gata până în noiembrie

Viceprimarul Bistriței, Andrei Rusu, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că lucrările la noile blocuri sociale atât din cartierul Subetate, cât și din localitatea Viișoara vor fi finalizate în acest an.

Rusu a declarat că este vorba despre 140 de locuințe, care vor fi date în folosință până cel târziu în toamna acestui an, 80 în Subcetate și alte 60 în Viișoara.

În acest an, în cartierul Subcetate a mai fost date în folosință alte 40 de locuințe, în care s-au mutat deja 40 de familii care locuiau în centru istoric al Bistriței.

Lista cu familiile care se vor muta în noile locuințe a fost deja aprobată într-o ședință ordinară din acest an, acum aștepându-se finalizarea lucrărilor la cele 4 blocuri din cele două locații.

În să, cu toate că se vor mai da în folosință 140 de locuințe, viceprimarul a declarat că acest număr extrem de mic în comparație cu cererea.

“80 la sută dintre cei care vin în audiență cer o locuință. Au fost depuse 305 cereri pentru locuințe sociale și alte 244 pentru locuințe de tip ANL, însă, locurile sunt extrem de puține” a precizat Andrei Rusu.

De asemenea, pentru finalizarea celor 4 blocurii vor veni bani de la Guvern, fiind vorba despre 1,5 milioane de lei.

 

Leave a comment