Viceprimarul Andrei Rusu crede că firma Cipt Partener este de vină pentru că lucrările la blocurile ANL din Subcetate stagnează

Unul dintre viceprimarii Bistriței, liberalul Andrei Rusu s-a arătat astăzi, într-o conferință de presă a organizației municipale a Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, extrem de nemulțumit de modul în care decurg lucrările de construcție a două blocuri ANL din cartierul Subcetate.

Andrei Rusu spune că “am verificat stadiul lucrărilor la două blocuri ANL din Subcetate. Am constatat că firma care lucrează acolo, Cipt Partener, nu a mai lucrat nimic în acest an. Blocurile sunt abia la stadiul de fundație“.

Andrei Rusu mai completează că “am vrut să am o discuție cu cei de la Cipt Partener, însă, aceștia mi-au spus că nu pot să facă absolut nimic, pentru că firma este în insolvență din cauza unor datorii, astfel că toți banii care le intră le sunt trași de lichidatori”.

În aceste condiții, viceprimarul încearcă să găsească modalități pentru ca aceste lucrări să nu mai stagneze. Mai mult, a fost făcută o cerere la București, prin care se solicită încheierea contractului cu această firmă și găsirea unei noi firme care să se ocupe de lucrări. În cartierul Subcetate, ar urma să fie construite două blocuri ANL cu 80 de apartamente.

În luna mai a anul 2010, ziarul România Liberă, publica un material cu titlul “Firma de casă a PSD, în faliment“, făcând referire la firma Cipt Partener. Atunci, se preciza că “firma familiei Uță – Cipt Partener are datorii de patru milioane de lei  către furnizori și către bugetul de stat. Această firmă și-a câștigat, în timpul guvernării Năstase prestigiul de „firmă de casă” a PSD, a ajuns să-și ceară singură intrarea în insolvență din cauza unor datorii de peste patru milioane de lei către furnizori și către bugetul de stat.”

Firma bistrițeană Cipt Partener și-a adjudecat licitațiile la patru săli de sport din opt, câte au fost scoase la licitație în județ. Ar fi trebuit să încaseze pentru lucrări 2,1 milioane de lei.

Leave a comment