23/09/2017

Primarul Ovidiu Creţu a deschis oficial o nouă ediţie a Zilelor Bistriţei

În această dimineaţă, în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa a fost deschis oficial evenimentul bine cunoscut de bistriţeni, fiind vorba despre Zilele Bistriţei.

Poliţicieni din toate partidelele politicei s-au alăturat în această dimineaţă primarului Ovidiu Creţu şi au participat la festivitatea de deschidere a Zilelor Bistriţei. Printre ei se numără social democraţii Radu Moldovan, George Avram, democrat-liberalii Liviu Rusu, Ioan Sbârciu şi Cristian Florian şi liberalul Ioan Ţintean.

Evenimentul a debutat prin primirea delegaţiilor străine din două ţări, fiind vorba despre Italia şi Germania, continuând apoi cu intonarea Imnului Naţional al României, după care, Ovidiu Creţu a luat cuvântul şi a prezentat o scurtă istorie a Bistriţei, anunţând că în acest an se împlinesc 747 de ani de la prima atestare documentară a oraşul sub denumirea de Bistriţa.

A urmat apoi o prezentare a proiectelor cu care administraţia publică locală se poate lăuda, printre acestea, demne de luat în calcul sunt cele privind modernizarea parcurilor şi a spaţiilor de joacă, reabilitarea monumentelor istorice, printre acestea numărându-se şi Biserica Evanghelică, asflatarea străzilor sau construcţia unor blocuri de locuinţe sociale. Tot în această dimineaţă, bistriţeanul Cornel Pop va primi din partea primarului titlul de cetăţean de onoare.

Ovidiu Creţu a declarat că “prioritatea noastră este dezvoltarea oraşului şi, în acest sens am accesat fonduri europene cu ajutorul cărora am reuşit să implementăm foarte multe proiecte. Înce, încet, Bistriţa începe să iasă din criza economică, lucru care ne bucură”.

Zilele Bistriţei vor continua astăzi, urmând ca primarul, alături de delegaţii din străinătate să ia parte la o lansare de carte a scriitorului Aurel Rău.

Timp de trei zile, bistriţenii se vor putea distra şi vor putea să participe la o serie de concerte şi evenimente pentru gustul fiecăruia.